Pittoreski Telendos

Heinäkuinen Kreikanmatkamme suuntasi Dodekanesian saariryhmän pikkuiselle Telendokselle. Pinta-alaa saarella on vain n. 5 km 2 ja asukasluku alle sata. Saarella on yksi katu ja yksi auto, mutta taveroita ja kahviloita on lähes kymmenen.

Matka Telendokselle ei ole se kevyin, koska lento on Kosille ja siitä matkataan bussilla ja lautalla Kalymnoksen kautta Telendokselle. Kohde on kuitenkin matka-ajan väärtti 😍 Suomesta Telendokselle matkaa ainakin Tjäreborg.

Telendoksella on yksi hotelli, ihana Porto Potha, jossa on hotellihuoneita ja huoneistoja. Lisäksi muutamia yhden-kahden huoneiston paikkoja löytyy. Itse valitsimme Porto Pothasta merinäköalalla olevan yksiön. Hotelli on rinteessä, ja hotellilta tullaankin tulijoita mopolava-autolla vastaan ja viedään kassit hotellille, itse toki (pitää) SAA kävellä tuon parin sadan metrin matkan 💕

Telendos ja Kalymnos ovat kiipeilijöiden suosimia saaria, enkä ihmettele! Kävely- ja kiipeilymaastot ovat loistavat ja reitit hyvin merkittyjä. Itse teimme useamman kävelyretken ylös vuorelle luolia tutkimaan.

Väki saarella on erittäin ystävällistä, joka lisäsi täydellisen loman tunnelmaa. Lisäbonuksena vapaana liikkuvat, hyvin hoidetut kissat, koirat, kanat, kukot, lampaat ja vuohet 😍

Uimarantoja on saarella paljon ja joka päiväksi pystyi valita eri rannan. Kaikki rannat olivat rauhallisia ja siistejä. Yksi rannoista on nudistiranta. Snorklaaminen sujuu Telendoksen vesillä auvoisasti ja bongasimme elämämme ensimmäisen rauskun!

Päivisin Telendokselle tulee taksiveneellä väkeä Kalymnoksen puolelta biitsipäivää viettämään. Aamuisin ja iltaisin saari on hiljainen. Taksiveneet kulkevat 30 min välein Telendoksen ja Kalymnoksen väliä ja hinta taksilaivamatkalle on 2,5 e / suunta.

Ruoka ja juoma on saarella halpaa – alkuruoka-annokset n. 5 e ja pääruoat 10. Saaren kahdesta pienestä kaupasta saa kaiken tarvittavan – vain tupakat tarvitsi hakea Kalymnoksen puolelta.

Telendos on täydellinen Kreikkakohde rauhaa, luontoa ja uintia hakeville. Bilettäjien kannattaa suunnata Kalymnokselle 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s