Pääsiäismatka Osloon

Tänä pääsiäisenä valitsimme monia kummastuttaneen matkakohteen – Oslon. Syinä valintaan oli lentojen ja majoituksen edullisuus sekä se, että pääsiäinen oli juuri sopivan pituinen pätkä Osloon tutustumiseen.

Lennot Norskilla ja yöpyminen Clarion The Hubissa teki lompakkoon n. 270 e loven per pää – ei paha kolmen yön reissusta.

Ennen lentoa testasimme Helsinki-Vantaan lentokenttäalueen Scandic Airportin, joka nousi lentokenttäalueen hotelleista suosikikseni siistien huoneiden, rauhaisan tunnelman, kauniin sisustuksen ja sikahyvän (varhais)aamupalan myötä.

Hetken pähkäiltyämme päädyimme 72 h OsloPassin hankintaan. OsloPass sisältää julkisen liikenteen (ei lentokenttäjunia) ja valtavan määrän museoiden vapaapääsyjä. Lisäksi OsloPassilla saa alennusta tietyistä ravintoloista ym. Laskeskelin, että OsloPassin hinta oli 820 NOK ja me käytimme sitä n. 1600 NOK edestä (85 e – 170 e). Jos siis tavoitteena on aktiiviloma ja museoiden ahminta, suosittelen tätä sijoitusta lämpimästi!

Clarion The Hub oli TÄYDELLINEN hotelli. Sijainti päärautatieaseman vieressä, aivan keskustan kupeessa, kaikkien julkisten risteymässä. Meidän 11. kerroksen huone oli taivaallinen enkä ole eläessäni syönyt parempaa hotelliaamupalaa.

OsloPassin myötä kävimme Munch-museossa (Huuto ei ollut kotona), Kasvitieteellisessä puutarhassa, Matelijatalossa, Astrup-Fearnleyn nykytaiteen museossa, Viikinkivenemuseossa, Arktisella laivalla Framilla (Amundsenin alus), Kon-Tiki -museossa, Henie Onstadin modernin taiteen museossa ja Holmenkollenissa! Näistä suosittelen etenkin Framia ja Henie Onstadia 💕

Syömässä kävimme paikallisessa pizzeriaketjussa Peppe’s Pizzassa, mahtavassa Pincho Nation -tapasravintolassa jossa tilaukset tehdään appin kautta ja Los Tacos -pikaruokalassa. Ravintolahinnat ovat Suomen tasoa tai hieman kalliimpia ja itse keskityimme pikaruokatyyppiseen, joten hienompien paikkojen hintoja en osaa kommentoida. Kahden hengen pizza-ateria juomineen oli n. 40 e, Pincho Nation n. 100 e (tosin kaikki oli kaksi yhden hinnalla ja maksoimme siten 50 e) ja burritot n. 10 e / kpl.

Maksutonta nähtävää Oslossa tarjoaa mm. sometetuin nähtävyys Oslon Oopperatalo, Vigelandin patsaspuisto sekä Akerhusin linnoitus. Myös mm. luonnontieteellisen museon ulkoalueilla saa kulkea maksutta!

Oslossa saa helposti nautittia kohtuuhintaisen loman ja kohde itsessään on aivan ihana. Ainoa miinus on kaupungin huumeongelma, joka vielä 2019kin näkyy katukuvassa mm. julkipiikityksenä :/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s