Salla – in the middle of (s)nowhere

Viime viikonloppuna kävimme hakemassa kerran elämässä -kokemuksen Sallasta. Yövyimme nimittäin SnowLounge-lumihotellissa.

Sallaan pääsisi helpoiten Kuusamon kautta, mutta Finskin lennot Kuusamoon olivat huomattavasti kalliimmat kuin Norskin lennot Rovaniemeen ja sieltä autonvuokraus. Olimme vuokranneet auton hyvissä ajoin Rovaniemen Hertzistä ja auton nappaaminen lentokentältä oli todella kätevää. Farkku-Golf (manuaali) 2 vrk maksoi n. 100 euroa. Auto otettiin kentältä ja palautettiin sinne.

Ajelu Rovaniemeltä Sallaan on n. 150 km ja kestää pari tuntia. Matkan varrella on kätevästi Kemijärvi, jossa voi tehdä tarvittavat hankinnat mm. Lidlissä ja Alkossa. Toki Sallassakin on iso S-Market! Liian montaa kertaa ei tarvinnut ajomatkan aikana kääntyä ja Lappimaisemia kelpasi körötellessä ihailla.

Sallassa kohteenamme oli tosiaan rinteiden juurella sijaitseva SnowLounge – täysin lumesta rakennettu hotelli-ravintola-kappeli-galleria -kombo. SnowLounge on pieni perheyritys ja kompleksin rakentaa talvisin SnowLoungen isäntä Markus apujoukkoineen.

Sisällä SnowLoungessa on -2 – -5 astetta.

Tänä vuonna SnowLoungessa on 3 yöpymishuonetta, kaksi kahden hengen huonetta ja yksi perhehuone. Lisäksi baarin yhteydessä on kota, jossa juomia voi porontaljoilla istuskellen nautiskella, ravintolatila illallisen nauttijoille, galleria lumiveistoksineen ja kappeli, jossa on tänä talvena pidetty kolmet häät. Kappeli rakennettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa!

Illallinen pitää tilata pari päivää etukäteen. Kolmen ruokalajin illallinen sisälsi sienikeiton, hirven palapaistia ja jätskiä kuumilla marjoilla.

Yöpymistä varten SnowLoungella on käytössä makuupussit, jotka kestävät -30 asteen pakkasen. Sängyt ovat oikeat sängyt, joiden päälle levitetään reilusti porontaljoja. Makuupusseissa on sisällä lakanakankaiset pussit hygieniasyistä. Sisäpussin yhteydessä on myös tyyny.

Nukkujille toimitetaan etukäteen yöpymisohjeet, joissa suositeltiin mm. synteettistä pitkähihaista ja -lahkeista yöasua sekä helppoja kenkiä, joihin voi tarpeen tullen hypätä esim. yöllisellä vessareissulla. Myös yöpipo on hyvä olla!

Lämmitetty vessatila Sallan hiihtokeskuksen lipunmyyntirakennuksessa on SnowLoungen vieraiden käytössä ja se toimi hyvänä tukikohtana vaatteidenvaihdolle ja peseytymiselle sekä toki niille vessareissuille.

Kylmässä nukkuu kuin pieni lapsi, joten yö meni nopeasti ohi Sallan hiljaisuudessa ja viileästä nauttien. Makuupussin sisällä oli täydellisen lämmin eikä nenäkään paleltunut, vaikka se pussista ulos kurkkikin.

Aamiaisen kävimme nauttimassa viereisen HolidayClubin hotelliaamiaisella (15 e per pää). Aamulla oli hurja nälkä ja huonokin kahvi maistui hyvältä!

Aamiaisen jälkeen suuntasimme n. 15 km päässä sijaitsevalle porotilalle, johon olimme sopineet porotreffit sekä kotakahvit. Jos porotilallisen elämä kiinnostaa, kannattaa katsoa Aatsinki – The Story of Arctic Cowboys -leffa. Tilalla opin mm. että porot eivät liikaa tykkää koskettelusta, mutta kuivista koivunlehdistä tykkäävät senkin edestä!

Porotilan jälkeen jatkoimme matkaa Rovaniemelle, jossa yövyimme legendaarisessa Pohjanhovissa, söimme kakku- ja konvehtikahvit ChocoDelissä ja piipahdimme Arktikumissa.

UKK:

 • Mitä yö maksoi?
  • Yöpyminen maksaa n. 300 e / huone
 • Mitä illallinen maksoi?
  • Kolme ruokalajia 58 e – tätä suosittelen, vaikka yöpymisajatuksia ei olisikaan! ❤
 • Oliko kylmä?
  • No ei kyllä ❤ Porontaljoilla on lämmin istua ja makuupusseissa lämmin nukkua. Olo oli turvallinen ja mukava!
 • Missä latasit puhelimen?
  • PowerBank kantsii ottaa mukaan, SnowLoungessa ei ole sähköjä vieraiden käyttöön.
 • Miten SnowLounge rakennetaan?
  • Markus apujoukkoineen rakentaa SnowLoungen lumesta ja jäästä. Mm. ruokapöytien rakennustarvejäät sahataan järvestä. Rakennukseen tarvitaan liki miljoona kiloa lunta ja 100 000 kiloa jäätä.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s