Gdansk gdannattaa!

Joulukuun matkanamme suuntasimme tällä kertaa Puolan Gdanskiin (ent. Danzig). Kohde valikoitui edullisten lento- ja majoitushintojensa vuoksi – melko lailla samasta syystä kuin Varsova aikoinaan.

Gdansk on helppo kohde pitkään viikonloppuun, kaupunki on pieni ja kaikkialle pääsee kävellen.

Vanha kaupunki on todella pittoreski kapeine taloineen ja mukulakivikatuineen. Kirkkoja riittää!

Hotelliksemme valitsimme pitkän torin varrelta IBB Hotel Dlugi Targin ja se olikin reissun tukikohtana täydellinen. Loistava sijainti ja parhaita aamupaloja, joita olen ulkomailla syönyt. Aamupalalla oli runsas valikoima hedelmiä ja vihanneksia, ihanaa!

Päivämme käytimme kävellen ja museoissa ym. piipahdellen. Maksullisista kohteista valitsimme käytäväksi keskiaikaisen nostokurkimuseon, maailmanpyörän (AmberSky Gdansk) sekä vuonna 2017 avatun 2. maailmansodan museon. Käymisen arvoisia kohteita kaikki! 2. maailmansodan museo oli hienoin museo ja parhaiten koottu näyttely, jossa olen käynyt. Pysäyttävä, toki, mutta myös sivistävä.

Kuten muuallakin Puolassa, Gdanskissa on halpaa matkailla. Itse nautin edullisista kahvilahinnoista sekä halpakosmetiikkaketjujen tarjonnasta (Rossman 😍). Lentokentältä pääsi Gdanskiin junalla yhdellä vaihdolla n. eurolla.

Lempikahvilaksemme muodostui Drukarnia, jossa kävimme päivittäin.

Yhtenä päivänä teimme junaretken Gdyniaan, jonka akvaariossa vierailimme, sekä Sopotiin, joka on vielä Gdanskia söpömpi kohde ja jonka 500-metrinen puulaituri on huima elämys.

Joulukuussa Gdanskissa on eurooppalaiseen tapaan joulumarkkinat, joilla kävimme nauttimassa ’tunnelipullaa’ (chimney cake) ja hehkuviiniä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s