Vapaapudotussimulaatio Föönissä – nättii, eipä!

Sain heinäkuisten kolmekymppisteni lahjaksi mieheltäni vapaapudotussimulaatiolahjakortin Redin Fööniin. Koska joulukuussa oli muutenkin kerrankin asiaa Rediin, päätin varata lentoajan ja romauttaa ruhoni supertehokkaan tuulikoneen syleilyyn.

Opastus pidetään aina ryhmille, eli kun varaa oman aikansa, on samassa ryhmässä väkeä max. 10. Fööniin mennään paikan päälle n. tunti ennen omaa lentoaikaa. Opastus kestää n. 15 min. Paikanpäällä allekirjoitetaan ensin vastuunrajausasiakirja, sitten vaihdetaan varusteet päälle (haalari ja lenkkarit jos omat kengät ovat muuta kuin lenkkarit tai tennarit) ja kokeillaan kypärät. Opastuksessa opetellaan eri käsimerkit joita ohjaaja lentoputkilossa näyttää, jotta lyhyestä lentoajasta saa maksimimäärän iloa irti 🙂

Sitten korvatulpat korviin, kypärät päähän (pitkä tukka letille!) ja putken yhteydessä olevaan odotustilaan odottelemaan. Putkessa on telkkari, josta oman vuoronsa näkee.

Meidän ryhmässä kahdella (toinen oli mää) oli 1 + 1 + 2 min, enemmistöllä 1 + 1 min. Näytöltä näki aina oman vuoron, milloin puhallukseen heittäydyttiin. Ohjaaja on lentotilassa mukana kokoajan ja näyttää käsimerkein pitääkö jalkoja koukistaa tai suoristaa, päätä nostaa tai käsiä levittää tai kaventaa. Alkuun oikean asennon löytäminen on vaikeaa, mutta vikan 2 min aikana alkoi homman jo tajuta.

Föönissä on älyhyvä henkilökunta ja kokemuksesta on tehty kokonaisvaltainen. Lentoputki on keskellä tilaa, joten jos mukana on lentämätön kaveri, on hänen helppoa katsoa tapahtumia esim. kahvikupin äärellä.

Jokaisesta omasta lentopätkästään saa videon kahdesta eri kulmasta kuvattuna. Videot ovat ladattavissa heti lennon jälkeen.

Törkeen siisti, joskin kallis, laji!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s