Kaunis Karpathos

Kesän 2018 Kreikankohteeksemme valikoitui Apollomatkojen kautta Karpathoksen saaren Karpathoksen kaupunki (Pigadia). Kohde valikoi meille perinteiseen tyyliin: aamupala kuului, ranta ja tavernat olivat lähellä, hotellista sai hieman isomman huoneen.

Hotellimme oli Astron Princess – erinomaisen palvelun hotelli, n. 40 m2 huone keittokomerolla, parvekkeelta huima merinäköala. Lähikauppa oli meikäläisen K-Supermarketin kokoinen ja aivan hotellin vieressä. Uimarantaan käveli pari minuuttia.

Näkymä hotellihuoneen parvekkeelta:

IMG_0562

Karpathoksen kaupunki oli pittoreski kylä, jonka kaikki palvelut keskittyivät kahteen katuun: ravintolat rantabulevardille ja kaupat sen vieressä kulkevalle kadulle.

Nähtävää tai tehtävää ei kaupungissa sinänsä liikaa ollut, mutta me emme sellaista kaipaa – päivämme Kreikassa koostuvat uimisesta, syömisestä ja nukkumisesta ja kaikki nämä harrastukset kaupunki mahdollisti erinomaisesti. Kävimme me eräänä päivänä sentään kävelyllä kaupungin viereisillä kukkuloilla sijaitsevalla kappelilla!

IMG_E8994

Kreikkaperinteisiimme kuuluu käyttää yksi päivä merellä uintiristeilyllä, sellaiselle lähdimme nytkin. Uuvuttava päivä, mutta uskomattoman kauniit maisemat ja huima lounasateriointi rantakallioille rakennetussa ravintolassa. Koko päivä joko veneessä tai merellä syö naista ja polttaa ihon, mutta on silti tärkeä osa Kreikanmatkoja.

Tavernat Karpathoksella olivat toinen toistaan parempia ja useimmissa ravintoloissa oli Happy Hour n. klo 21 saakka, jolloin cocktailit olivat 4-5 euroa, yleensähän ne ovat Kreikassa kalliita. Ruoan hinta oli suomalaisen mittapuulla edullinen, mutta muihin Rhodokseen ja Thassokseen verrattuna Karpathos on hippusen kalliimpi.

HDSYE7248

XFBQE6093EDUGE2172

IMG_0574

Pääosin elämän elämääni kovin tarkasti suunnitellen, mutta Kreikassa osaan heittäytyä spontaaniksikin: eräänä iltana ennen illallista päädyimme lasilattia-alukselle tunnin kalankatselureissulle. Reissu maksoi 10 e per pää ja veneen lasialattian läpi oli hauska havainnoida merenpohjan tapahtumia!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s