Täydellinen pitkäperjantai Porvoossa

Pitkäperjantaina toteutin pitkäaikaisen haaveeni yöpyä porvoolaisessa lempikahvilassani Tee- ja kahvihuone Helmessä. Tiedän tiedän, kahvilassa yöpyminen kuulostaa omituiselta ajatukselta, mutta kyseessä on täysin järkevä toimenpide.

Tee- ja kahvihuone Helmi on porvoolainen instituutio, jonne osataan tulla pidemmänkin matkan takaa. Kyseessä on ihastuttava kahvila, jonka etenkin kakkutarjonta on mitä erinomaisin. Myös Runebergin torttuja kahvila myy vuoden ympäri, Porvoossa kun ollaan!

Kahvilarakennus on 1700-luvulla rakennettu puutalo Porvoon Vanhankaupungin Välikadulla. Keltainen kahvilakaunistus kätkee sisäänsä kahvilan, yksityistilaisuuksiin varattavat yläkerran salonkitilat sekä kahden huoneen majoitushuoneiston. Majoittua voi siis yksi seurue kerrallaan ja pääosin majoittujat ovat hääöiden viettäjiä.

Hääyöstä ei meillä suinkaan ollut kyse – eikä tule olemaankaan, mutta osaamme nauttia elämästä silti 😉 Siksi varasinkin meille Tee- ja kahvihuoneen tuotteistaman Romanttisen yön. 

Yöpymiseen sisältyy kahden hengen parvekkeellinen huoneisto kahvilarakennuksen yläkerrassa sekä aamiainen kahvilassa sen auettua. Kun kahvila menee illalla kiinni, saa historiallisesta rakennuksesta nauttia yksin. Kulku onnistuu avaimella kahvilarakennuksen takaoven kautta. Aamiaiseen sisältyi kahvilasta yksi suolainen, yksi makea ja lisäksi kahvi tai tee. Muhkealla piirakkapalalla, valtaisalla kakkupalalla ja kunnon kahvilla lähtee päivä mitä parhaiten käyntiin!

Eipä sen enempää rupattelua, tässä kuvakavalkadi ihanasta vierailusta, olkaa hyvä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s