Suomen Löytötavarapalvelu ja possun eksponentiaalinen arvonnousu

Myönnän, että oon huolimaton, huoleton ja hiton hömelö. Siksi onnistuinkin tammikuisella työmatkallani unohtamaan pehmopossuni ja Eurooppalaisen Sairasvakuutuskorttini Santa’s Hotel Santa Clausiin Rovaniemelle.

Huomasin unohduksen kotimatkapäivän iltana, kun olin lähtenyt hotellilta aamulla klo 10. Soitin hotellille ja sain kuulla, että kerrossiivoojat laittavat huoneista löytyneet asiat suljettuun laatikkoon, joka toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun ja hotellilla ei boksiin ole pääsyä.

Pidän kovin outona tätä toimintamallia, kun hotelli kuitenkin tasan tarkkaan tietää, kuka huoneessa on yöpynyt, jolloin luulisi, että löytätavaroita voisi vaikka päivän pitää hotellilla ennen löytötavarapalveluun kadottamista.

Nooo, koska Suomen Löytötavarapalveluun soittaminen maksaa päiväsaikaan 2 e min ja ilta-aikaan 3 e min, tein tiedustelun verkkosivulomakkeella, 5 e.

Parin päivän päästä sain vastauksen irtaimistoni löytymisestä ja sainkin kunnian lunastaa omaisuuteni seuraavan erittelyn mukaisesti:

Eipä siinä, possu (Mini nimeltään) oli kovin rakas ja halusin sen takaisin enkä ollut voimissani tappelemaan, joten tilitin lunastushinnan kaikkineen kiltisti.

Hauskaahan tässä on se, että vastaavaa possua myydään IKEAssa 2,99 e hintaan (sen löytötavarailmoituksessa mainitsinkin) ja Eurooppalainen Sairasvakuutuskortti on maksuton kortti, jonka olisin voinut vaan tilata uudenkin. Unohdettujen tavaroiden arvo oli sinänsä siis max. 2,99 e enkä usko, että kuluneella possulla olisi jälleenmyyntiarvoa lain ja tunnearvoa ei juridiikka tunne.

Ei tainnut olla kellekään yllätys, että löytötavarabisnes on ihan täyttä ryöstöä, vastahan ne Kuluttajariitalautakunnassakin riitelivät tästä.

Mun suosikkiosuus oli kuitenkin Löytötavara-asetuksen 1. luvun 2. pykälä:

2 §

Omistajalle tehtävä ilmoitus

Poliisin ja löytötavaratoimiston tulee hankkia tietoja siitä, kuka on löytötavaran omistaja, jos niitä on hankaluudetta saatavissa. Omistajalle on ilmoitettava löydöstä.

Mun unohtama asia oli kelakorttia vastaava dokkari, jossa oli mun tiedot. Otettiinko muhun yhteyttä? No ei tietenkään, koska silloin kun mä joudun ottaa yhteyttä heihin, joudun mä myös maksamaan yhteydenoton hinnan joko puhelinmaksuna tai nettilomakkeena.Niin joo ja tää: postitus oli maksanut 2,1 e ja kuori oli askarreltu jostain RAYn julisteesta.

PS Laskutetut postikulut 3,84 e – kuoressa lukeva toteutunut postikulu 2,10 e

PPS Laskutetut lähetys- ja pakkauskulut, 9 e, taitaa olla se 15 min kun joku työntekijä on pakertanut julisteesta kirjekuorta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s