Pittoreski Limenaria

Kesän 2017 kohtuuhintaiseksi Kreikanlomakohteeksemme valikoitui Tjäreborgin pakettimatka Thassoksen saaren Limenarian kaupunkiin. Thassos on pinta-alaltaan Kreikan saarista 13. suurin – hurjat 379 m2. Saaren kiertää siis esim. autolla tai bussilla helposti päivässä ja ottaa siten halutessaan kokonaisuuden haltuun.

Thassoksen suurin kaupunki ja samalla suosituin lomakohde on saaren nimeä kantava pääkaupunki. Itse kuitenkin päädyimme tämän Kreikan pohjoisimman saaren eteläkärkeä kohti ihanaan Limenariaan. Limenaria – kuten koko Thassoksen saari – on pikkiriikkinen ja pittoreski.

Thassokselle matkustetaan lentämällä Kavalaan, josta jatketaan bussilla ja lautalla Thassokselle, siitä vielä bussilla Limenariaan, jos sinne asti tahtoo. Bussimatka Kavalasta satamaan vei n. 45 min, lauttamatka Thassokselle n. 45 min (satamassa astutaan bussista pois ja lautalla ollaan siis ihan lautalla, ei bussissa) ja Thassokselta Limenariaan (useiden hotellien kautta) n. 1,5 h. Matkustuspäivä Helsingistä Limenariaan tai toisin päin on siis pitkä, kun lentokin kestää n. 3,5 h.

2
Agalin uima-allasalue
12
Söpöisessä hotellirivisessä Agali loistaa kauniin keltaisena

Kuten koko saarikin, myös hotellit ovat pieniä, pääosin myös perheomisteisia. Itse majoituimme hotelli Agalissa. Olin lukenut ennalta jo paljon Limenarian hotelleista ja kulttuurista, mutta silti oli ihanan yllättävää saapua kuumassa kesäillassa kohteeseen, kun omistaja Maria oli meitä ottamassa vastaan. Marian lisäksi meitä matkamme ajan palvelivat tyttärensä Irini sekä hotellin ravintolan kaksi työntekijää, Chris ja Eva. Agali oli täydellinen – joskaan ei kovin pompöösi – kotipesä Limenarian reissuun, joissa kaikki toimi kuten piti ja Maria oli kokoajan paikalla vastaamassa tarpeisiin. Hotelli sijaitsi suoraan rannassa (uimaan kesti hotellin ovelta 7 sekuntia) ja aivan rantabulevardin alkupäässä. Tästä saavutti kätevästi kävelemällä kaiken, mihin Limenariassa mennä halusi.

Meidän päivämme Limenariassa koostuivat pöytiintarjoillusta aamupalasta (kevätkaudesta 2018 alkaen buffetaamiainen), uimisesta, rantabulevardilla pööpöilystä, lounaasta jossain kylän kymmenistä ravintoloista, ilmakiekosta ja korispelistä pelikahvilassa, lisäuimisesta, siestasta, uimisesta, illallisesta hotellilla (otimme puolihoidon, jota en kylläkään suosittele, koska hotellin ruoka oli täysin kelpoa, mutta ei niin superia kuin muissa rannan ravintoloissa), cocktaileista Isto’s Cocktail Barin Happy Hourilla ja pitkistä yöunista.

1098

Limenariassa merivesi on kirkasta ja kauniin turkoosia, mutta pohja on täynnä merisiilejä – suosittelen siis snorkkeleiden lisäksi uimakenkiä.

Suosittelen käyttämään yhden lomapäivän veneily-ruokailu-uimailuretkeen. Tjäreborgin kautta retki oli helppo varata ja homma toimi luvatusti. Vene lähti Limenarian satamasta aamulla klo 09, Potoksen jälkeen tarjottiin ”aamupala”, eli pulla ja kahvia. Vene pysähtyi parissa aivan uskomattoman upeassa uimapaikassa ja ihana souvlakilounas tarjottiin veneellä. Takaisin kotisatamassa oltiin n. klo 16:30.

511

6

Lisäksi kannattaa ehdottomasti suunnata askeleensa kaupunkikuvaa hallitsevalle kukkulalle, jonka päällä sijaitsee Palatakin rakennus ja alla Metallian uimaranta ja vanha kaivosalue. Tämä kaunis vanha kivilinna on saksalaisen kaivosyhtiön Speidelin hylätty pääkonttori, jonka tutkailu tuo näyttäviä tuulahduksia menneestä. Ylhäältä kukkulalta on myös valtavan komeat maisemat alas kaupunkiin ja kauas merelle.

3

Limenaria on rauhallisen lomailijan kohde, ei aktiivilomailijan eikä etenkään shoppailijan: tekemistä ei uimisen ja syömisen lisäksi paljoa ole, mutta jos hyvä ruoka ja ranta on se, mitä haet, niin suosittelen täydestä sydämestäni! Vuokraamalla auton saanee saaresta vielä paljon enemmän irti – meillä ei tätä tarvetta kuitenkaan ollut.

Koska Limenaria ei ole niitä Kreikan suosituimpia kohteita, viettää siellä lomaansa rauhassa ja kohtuuhinnalla. Ravintoloissa alkuruoat olivat 2 – 6 euroa, pääruoat 6 – 12 euroa. Karahvi viiniä oli 5 e, kalja 2 e. Kaupoissa toki vielä halvempaa.

Huomioitavaa:

  • Ampiaisia on paljon – jos olet allerginen, en suosittele Limenariaa kohteena. Aterioida ei saanut ampiaisilta rauhassa, vaikka useimmat ravintolat käyttivät karkoittimena melko toimivaa systeemiä, eli kahvinpurujen polttamista
  • Myös moskiittoja on jonkun verran, niihin tosin hotelleilla on karkoitusmetelmät
  • Kulkukissoja riittää
  • Shoppailumahdollisuudet rajoittuvat turistikauppoihin ja pieniin ruokakauppoihin
  • Tupakkaa ei saa läheskään jokaisesta kaupasta
  • Limenariassa on ihanaa ❤

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s