Hokun kuuluisa lohi

Ystäväni Jani on jo pitempään yrittänyt saada minut kanssaan lounaalle Hokuun syömään Hokun kovin kuuluisaa ja suosittua Salmon Teriyaki -annosta.  En ole lohen suurin ystävä kalan rasvaisuuden vuoksi – enkä myöskään toki siksi, että lohi tuppaa närästämään mua ihan pirusti ja röyhtäilen pikkukaloja yleensä pitkään seuraavaankin päivään.

Hyviä ystäviä on kuitenkin vain vähän – ja vielä vähemmän kulinaristisellaisia – joten tänään aamulla vedin Somacin massuun ja valmistauduin ensikäyntiini Kampin Korttelissa ja ravintola Hokussa.

Kortteli sai mut sanattomaksi – oli vaikea uskoa, että Stadiin on saatu rakennettua noin komia kompleksi – ja vielä kauppakeskuksen uumeniin. Valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun, on mättöä ja fine diningia ja kaikkea siltä väliltä. Hauskaa eli, että tasan 11 kun Kortteliin nousimme, oli Hokuun jo n. 10 seurueen jono, kaikki muut ravintolat sen sijaan olivat tyhjinä. Täytyy ensi kerralla valita joku noista vähemmin suosituista, tällä kertaa kuitenkin jonotimme Hokuun.

Useimmat edessämme olivat lounasmatkalla saman annoksen perässä kuin minäkin – Salmon Teriyaki. Näkyi tilauksissa kuitenkin myös lounaslistan muita kolmea lämmintä ruokaa sekä salaatteja.

Hokun lohi on erittäin hyvälaatuista ja ainakin minun tapauksessani täydellisesti kypsennettyä, ei ylikypsää mössöä niin kuin lohi lounasravintoloissa usein on. Lohen ihanan rapsakka pinta oli saanut siirappisen teriyakikastikepeitteen. Rinnalla tuoreita ja pikkelöityjä vihanneksia sekä pieni kupillinen riisiä.

2017-05-30 11.27.43

Erinomainen ja keveä lounas. Muista mennä ajoissa, klo 11:10 pöydät olivat jo täynnä ja jonoa riitti!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s