Tampereen Coussicca

Olin torstaista perjantaihin työmatkalla ja tehtäväkseni valikoi myös etsiä seurueellemme ruokapaikka. Koska viimeksi kävimme modernissa Berthassa, otin nyt askeleen aivan eri suuntaan ja varasin pöydän perinteikkäästä Coussiccasta, jota ystäväni Jani on minulle vuosia suositellut. 

Coussicca sijaitsee Tampere-talon takana ja on Tampereen vanhimpia ravintoloita. Listakin koostuu pääosin erilaisista perinteisistä ravintolaruoista. Monet annoksista ovat olleet listalla jo vuosikymmeniä.

Asiakaspaikkoja ei Coussiccassa ole liikaa, joten pöytävaraus kannattaa tehdä. Torstai-iltana kahdeksan hengen seurueemme lisäksi raflassa oli yksi hieman meitä isompi seurue, yksi neljän hengen porukka ja kaksi pariskuntaa – tupa aikalailla täynnä! 

Missään ravintolassa en ole aiemmin törmännyt malliin, jossa pääruokaan kuuluu pöytiintarjoiltuna alkuun vihersalaatti tai keitto (fenkoli-) ja jälkeen kahvi. Hauska idea jo valmiiksi hyvin kohtuuhintaisessa raflassa. 


Minä ja kollegani Juho tilasimme alkuruoksi pekonietanat, muu seurue popsi fenkolikeittoja ja vihersalaatteja. Etanoita on tullut syötyä muodossa jos toisessakin, mutta paahdetun pekonin ja voin kanssa tarjoillut etanat veivät kyllä verisuonet mukanaan. Vaikka, kuten Joey sanoisi:  bacon – good. Escargot – good. Butter – good. Pääruokaa en jäänyt valitsemaan vaan otin Janin suositteleman Lankkupihvin. Yksi seurueestamme söi maksaa, loput pippuripihviä. Annokset ovat suuria ja liha laadultaan erinomaista. Älyhyvää pihvimättöä, kaloreita säästelemättä (vihanneksia kyllä säästeltiin). Jälkkäriksi otin vielä perushyvän suklaakakun. 


Coussicca on varmasti ansainnut paikkansa Tampereen ravintolahistoriassa. Enemmän mättöä kuin fine diningiä, mutta eihän se haittaa! 😀 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s