Lounasta Kaartinkaupungin Vinkkelistä

Ihana kollegani Mikko halusi viedä minut hieman paremmalle lounaalle. Kyseltiin vinkkejä muilta kollegoilta ja erinomaisesta ehdotuslistasta päädyttiin varaamaan pöytä Pikku Roballa sijaitsevasta Ravintola Vinkkelistä, josta olimme molemmat kuulleet paljon hyvää.

Annankadun Kampin päässä itse oleskelevana ei Punavuoren tai Kaartinkaupungin suuntaan tule turhan usein lounasaikaan eksyttyä. Näin pidemmälle lounaalle oli kuitenkin kiva saada hieman käppäillä ennen ja jälkeen lounaan, etenkin kun kevät tarjosi eilen päivänä parastaan.

Ravintolan oman kuvauksen mukaan ”Kodikas Vinkkeli on matalan kynnyksen klassikkoravintola, jossa voi nauttia juhlavan päivällisen, syödä rauhallisen lounaan tai pistäytyä nopealle iltapalalle.”. Me saimme Vinkkelistä pariisilaisen viban – kaikki oli vimpan päälle ja kaunista, tarkasti harkittua ja sopivan minimalistista. Palvelu taasen oli harvinaisen iloista suomalaiseen hienompaan ravintolaan.

Ennen ruokalistan lukemista tilasimme alkujuomat: Virgin Mary minulle (erinomaisen mausteinen alkujuoma), tuorepuristettu omenamehu Mikolle.

Vinkkeli1.JPG

Vinkkelin lounas on 3 ruokalajin menu, jossa kaikista ruokalajeista on kaksi vaihtoehtoa.

Vinkkeli2.JPG

Valinta oli molemmille helppo: alkuun siika-ceviche ja loppuun valkosuklaaparfait. Pääruoan kanssa päädyimme keskenämme eri vaihtoehtoihin: naudanmaksaa minulle, punakampelaa kaverille.

Vinkkeli4Vinkkeli5Vinkkeli6Vinkkeli7

Kaikki annokset olivat tarkkaan harkittuja kokonaisuuksia, joissa jokaisessa oli jokin kiva pieni twist: siika-cevichessä jalapenomajoneesi ja tuore chili, maksan kanssa tyrnimarjat ym.

Kolmen ruokalajin lounaan nautti reilussa tunnissa!

Suosittelen/mme Vinkkeliä arjen luksukseksi. Muista pöytävaraus.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s