I see dead animals.

Pääsin torstaina mieheni kanssa Heurekan kutsuvierastilaisuuteen tutustumaan uudistuneisiin tiloihinsa sekä kokoustarjontaansa. Koska käytän Heurekaa työjuttuihin melko paljon, menin mieluusti paikalle. Hyvänä kannustimena toimi toki myös cateringin (Café Einstein / Kanresta) esittely sekä pari tuntia vapaata aikaa tiedepuistossa. 

Alkuun Heurekan viestintäjohtaja kertoi meille tiedekeskuksen tarinan sekä mitä muutoksia isossa remontissa tehtiin. Kuulemma muut tiedekeskukset kadehtivat eniten sitä, että rempan myötä Heurekassa on nyt myös tyhjää tilaa! 

Tämän jälkeen siirryttiin popsimaan Café Einsteinin herkkuja. 


Saimme tutustua myös liikuteltavaan Pop Up Heurekaan sähköisen tiedeshown merkeissä. Sen meille esitteli Heurekan ihana keravalainen vahvistus, pääinnoittaja Heikki ’Heko’ Montonen. Pop Up Heureka on tapa tuoda tiedettä niidenkin luokse, jotka eivät Heurekaan itse pääse. Tämä laitos vieraili mm. Lahden hiihtokisoissa nyt maaliskuussa. 


Vielä piipahdus planetaarion tarjontaa vilkaisten, jonka jälkeen alkoi vapaa vaeltaminen Heurekassa. 

Keravan kasvattina Heurekaan pääsi nuorempana riittävän usein. Into ei kuitenkaan ole näin aikuisenakaan laantunut, vaan olen täysi-ikäisyyden saavutettuanikin käynyt Heurekassa kerran vuoteen. 

Suurin kohokohta on ehdottomasti ollut sopivan karmaiseva Body Worlds -näyttely, joka sai ajattelemaan omaa ruumistaankin täysin eri tavalla. 

Tällä kertaa näyttelynä oli Body Worldsin sisarnäyttely Body Worlds – Animal Inside Out. Kyseessä oli eläinkunnan edustajista koottu kattava näyttely – löytyi elikkoa ravusta norsuun ja koirasta kirahviin. Kuten ihmisnäyttelyssäkin, kyseessä olivat oikeat, plastinoidut ruumiit. 



”Eläinten Body Worlds on matka eläinten elämän eri kerroksiin. Näyttelyssä kävijät pääsevät näkemään nahan, turkin ja untuvan alle. Plastinointitekniikka mahdollistaa aitojen eläinten luurangon, lihasten, hermojen ja elinten näyttämisen yksityiskohtia myöten.

Eläinten Body Worlds koostuu yli sadasta aidosta plastinoidusta eläimestä ja eläinten osista. Näyttely antaa kävijän tutustua lähietäisyydeltä kymmenien eläinlajien anatomiaan pienimmästä sammakosta aina 5,1 metriä korkeaan kirahviin ja täysikokoiseen norsuun.”

Ennen remonttia ei näin laaja näyttely olisi Heurekassa onnistunut. Nyt uudistettujen tilojen myötä näyttely oli saatu esille erittäin kattavasti ja tilaa meille pällistelijöillekin riitti kulkea. 

Animal Inside Out näyttely on ollut myös mm. eläinlääketieteen opiskelijoiden suosiossa – harvassa paikassa kun pääsee katselemaan oikean norsun tai kirahvin sisuskaluja ja luustoa. 

Vaihtuvan näyttelyn lisäksi tutustuimme toki uudistuneeseen Heurekaan myös muuten. Onneksi klassikot, kuten vaijeripyöräily ja kolikkokone, oli säilytetty, mutta rinnalle oli tuotu myös paljon uutta ja ihmeellistä. Meille kohokohta oli mäkiauton rakennus ja niillä kisailu. Komea Pridebiilini päihitti kumppanini Kottikärryt kirkkaasti. 

All in all, uudistunut Heureka on entistäkin komeampi elämys ja Animal Inside Out -näyttelyä suosittelen kyllä kaikille. Näyttelyssä oli taapertamassa pienempiäkin lapsia, enkä nähnyt kauhun loistavan silmistään. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s