Somebody Found My iPhone ♥

Mulla on käytännön syistä kaksi puhelinta. Oon myös ihan suunnattoman tohelo ja muutenkin kova sähläämään. Sen siitä saa kun käy aina vähän ylikierroksilla. (Ai mitenniin vähän?!)

Tänä aamuna rauhassa siivoilin toimistolla keittiön, keitin kahvit ym. ja tulin sitten paikalleni katsomaan puhelimestani Whatsappia ja muuta tärkeää. Toinen puhelimeni oli nätisti taskussa kuten pitääkin, toinen oli… nowhere to be found. Pengoin (yllättävän rauhallisesti) reppuni, takkini, työpisteeni ja koko ohviisin jonka jälkeen soitin sitten miehelleni – MÄ UNOHDIN MUN PUHELIMEN JUNAN PENKILLE!

Mieheni omaan rauhalliseen tapaansa kävi läpi ne toiminnot, jotka minun nyt pitäisi tehdä – samalla kun itse huusin hänelle ja kielsin kettuilemasta, selviänhän nyt tällaisestä itsekin. (Kukaan ei kettuillut, minä vaan tykkään ottaa kierroksia paniikkissa).

Eeeeniveis, hieman tyynnyttyäni päätin aloittaa homman Find my iPhonen (Etsi iPhoneni) tarkistamisesta. Sormet ristissä jännitin, onko mulla k.o. palvelu päällä vai ei – ONNEKSI OLI. Siinä sitten googlasin Find my iPhone ja pikaisesti jo löytyikin ohjeistus: kirjaudu sisään www.icloud.com ja etene asian kanssa sivuston ohjeiden mukaisesti.

icloud

Jos Sinulla on useita laitteita kytkettynä Find my iPhoneen, voit valita kätevästi etsittävän laitteen sivun yläreunan listasta.

Kun olet valinnut laitteen, etsii softa puhelimesi sijainnin. Oma puhelimeni seikkaili tässä vaiheessa Pasilassa ja seurasin, kun se matkusti kohti Ilmalaa. (Otin nämä mallikuvat toki vasta draaman jälkeen, jolloin puhelimeni on kiltisti kanssani täällä Kampissa).

icloud3.png

Tämän jälkeen voit valita, mitä haluat puhelimellesi tehdä – itse en mennyt niin pahaan paniikkiin, että olisin lähtenyt nollaamaan puhelinta, vaan päätin aloittaa asettamalla sen Kadonnut-tilaan.

icloud4

Kun puhelin on Kadonnut-tilassa, sillä pystyy ainoastaan soittamaan hätäpuhelun tai soittamaan numeroon, jonka olet määrittänyt siihen kun olet asettanut puhelimen Kadonnut-tilaan. Itsellänihän tämä on helppoa kun omia numeroita on kaksi – ohjeistin siten mahdollisen löytäjän soittamaan tuohon omaan toiseen puhelimeeni.

icloud5

Puhelinnumeron asettamisen jälkeen pääset kirjoittamaan viestin, joka kadonneen puhelimen näytöllä lukee sekä määrittämään pääsykoodin, jolla puhelin voidaan ottaa takaisin käyttöön.

icloud6

Itselläni ei ollut puhelimessa pääsykoodia päällä, mutta Kadonnut-tilaan asettaminen pakottaa samalla pääsykoodin laittamisen, koska pääsykoodi on tapa, jolla puhelin otetaan takaisin käyttöön jos/kun se palautuu omistajalleen.

N. 10 min katoamisen jälkeen huomasin tästä toisesta puhelimestani, että minä soitan minulle. Jännää. Olen kieltämättä melko polveileva persoona. Samaan aikaan sain Applelta tämän sähköpostin:

icloud8.PNG

Hieman jännitti vastata puhelimeen – onko sen löytänyt joku ihana ihminen, joka haluaa palauttaa sen minulle, vai kuulenko kenties metallisen koneäänen ”I have your phone, bring 1 million dollars to Käpylä Railwaystation at midnight or you’ll never see your phone again.” Onneksi minulle soitti kuitenkin tästä kadonneesta puhelimestani ihana konnari, joka oli puhelimeni junasta pelastanut. Ihana ihana ihana IHANA konnari ♥. Sovittiin treffit Rautatieasemalle klo 09.

Koska konnarisedällä tuli pari mutkaa matkaan, soitti hän minulle vielä toisen kerran puhelimestani kertoakseen, että on hieman myöhässä sovitusta aikataulusta – puheluita pystyy siis soittamaan tuolla löydetyllä puhelimella siinä annettuun löytönumeroon useamman kerran. Annoin konnarisedälle pussillisen Keisarin pullia kouraan ja kiitin kauniisti puhelimestani. Jatkossa kenties tarkistan junasta noustessani, jääkö penkille muutakin kuin painauma melko massiivisesta takamuksestani.

Tältä näyttää löydetyn puhelimen näyttö löytäjän päässä:

icloud7

Mitä tästä opin? Find my iPhone on hyvä pitää päällä ja kenties joskus käydä vilkaisemmassa ennakkoon, miten homma toimii. Opin myös, että konnarit on ihania ♥. Lisäksi opin tarkastamaan, että molemmat puhelimet ovat mukana kun poistun paikoista.

Tällaista tänään. Nyt uudella innolla kiinni tähän torstaipäivään!

PS Puhelimeni löytänyt konduktöörisetäkin kehui Find my iPhonea. ”Mie ensin mietin, että miten mie oikein lähen tässä liikkelle mutta sitten sie jotenkin sait sen viestin siihen näyttöön ja sittenhän miun oli oikein helppo siulle soitella!”

PPS ”Mistä tiedän, onko mulla Find my iPhone päällä?” Mene omassa omenapuhelimessasi Asetukset -> iCloud -> katso, lukeeko Etsi iPhoneni -kohdassa ”päällä” vai ”pois” – jos lukee päällä, you’re safe, jos lukee ”pois”, korjaa tilanne pikaisesti! 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s