Hemma bra men BudaBEST!

Olen huomannut, että blogini on minulle kätevä ajatusseula – vuodatan tänne muistot mm. ulkomaan matkoista, jotta niihin on helppo palata myöhemmin ja kaivaa myös matkavinkkejä kavereille.

Jostain kumman syystä olen kuitenkin onnistunut blogisivuuttamaan huhtikuussa 2015 tekemämme Budapestin reissun. Kenties tämä blogini ei ollut sillon aktiivisesti pystyssä tai en kokenut Budapestin reissua niin merkityksellisesti, kun matka sinne ei ollut ensimmäiseni? Paha sanoa, mutta nyt korjaan virheeni.

Here we go, tältä tuntui Budapest huhtikuussa 2015.

buda1

Majoituimme ihanan rauhallisella välikadulla sijaitsevassa Hotel Corvinissa. Kyseessä oli suloinen pikkuhotelli, jossa oli erinomainen palvelu ja aamiainen sisältyi hintaan (aina tärkeää meille). Hotellin lähistöllä oli iso ruokakauppa ja muutamia ravintoloita ja lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsi kaikki Budapestin nähtävyydet ja keskusta.

buda3buda4

Koska reissumme oli melkolailla lyhyt, keskityimme nähtävyyksien osalta tärkeimpään: kenkäkauppoihin. Eikun tarkoitin toki Budan linnaa. Sinnekin aurinkoisena kevätpäivänä jaksoin hyvin taapertaa, vaikka ylämäkeä mennessä riittikin. Meikätyttö otti tapansa mukaan rinnereitit, herraseura kulki mieluummin portaita pitkin. Linna ympäristöineen on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka ja ylhäältä käsin saa erinomaisen kokonaiskuvan tästä kauniista pikkukaupungista.

buda5buda6

Vastapainoksi päädyimme muutamaan kommunismimekkaan: Marximissa oli pakko käydä syömässä pizzat, jotka tuodaan erillisen kastikkeen kanssa. Mielenkiintoinen elämys, mahtava paikka! Vahingossa päädyimme myös keskustammassa baariin nimeltä Red Ruin, joka oli hyvin saman henkinen kuin Marxim.

buda2

Budapestin keskuskauppahallin muistin erinomaisesti jo edelliseltä reissultani. Valtavat kaksikerroksiset hallit täynnä ruokaa, matkamuistoja ja käsitöitä. Hinnat turistitasolla, mutta jo arkkitehtuurinsa vuoksi hallissa kannattaa käydä.

Budapest on edullinen ja turvallinen matkakohde, josta lyötyy pompöösit katukahvilat ja ronskit räkälät. Suosittelen pitkälle viikonloppureissulle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s