Suomalaisuuden aatteelliseen pohjaan sitoutuneet eri-ikäiset miehet tapaavat toisiaan!

Missä illallistin tänään? No tietysti Helsingin Suomalaisen Klubin Klubiravintolassa

Suomalainen Klubi kuvauksineen kiehtoo minua suunnattomasti. Onhan kyseessä, kuten otsikkokin jo vihjaa, ”…kulttuuriklubi, jossa suomalaisuuden aatteelliseen pohjaan sitoutuneet eri-ikäiset miehet tapaavat toisiaan. Klubi on yleishyödyllinen yhteisö, jonka laaja sähköinen julkaisutoiminta kohdistuu myös kansainväliseen yhteisöön. Klubi on keskusteluyhteisö, jossa on mahdollista saada uusia vaikutteita ja virikkeitä erilaisen työ- ja elämänkokemuksen omaavilta. Klubilla pääsee osalliseksi sellaisista yhteiskunnallisista ajatus- ja toimintamaailmoista, jotka muutoin ehkä jäisivät tavoittamatta.

Klubi tarjoaa jäsenilleen monipuolista ohjelmaa lukuisilta kulttuurin ja harrastusten aloilta, kuorotoiminnasta kirjallisuuteen, historiasta ulkopolitiikkaan, biljardista golfiin jne., jotka kiinnostavat aktiivisia kansalaisia.

Klubi on viihtyisä tukikohta pääkaupungin sydämessä. Siellä voi rentoutua pakottoman seurustelun ilmapiirissä tai viettää aikaansa monenlaisten harrastusten parissa. Klubi on myös paikka, jossa voi luoda yhteyksiä eri alojen sekä yhteiskunnan ja talouselämän toimijoihin.”

Oma pyrkimykseni on lyöttäytyä kerran vuodessa jonkun vanhemman herrasmiehen kainaloon ja päästä siten nauttimaan Klubin perinteinen joulupöytä, jonka voittanutta ei löydä kuin äidin helmasta. 

Tällä kertaa en ollut nauttimassa jouluruokaa, vaan illallista pitkän kaavan mukaan Klubin 3. kerroksen kabinetissa. (Klubi on viidennessä kerroksessa, joten sen 3. kerros lie siten talon 7. kerros?!)

Viisihenkinen porukkamme poimi popsittavat listalta. Itse päädyin (paikan henkeä kunnioittaen) melkolailla perinteiseen komboon: alkuun siikaa, pääruoaksi pippuripihviä, jälkiruoaksi jäätelö. 

Sokerisuolattu siika tarjottiin täydellisen munakokkelin kera.


Pippuripihvi perunoineen tyydytti minua pitkään painaneen pihvinhimon – pitkästä aikaa sain pihvin myös raakana, kuten sen tilasinkin! 


Jälkiruokaa ei olisi tarvinnut tuhtien suolaisten jälkeen, mutta päätin kuitenkin antaa Klubin oman jäätelön valua pääruoalta jääneisiin koloihin. Hyvää naista pitää olla paljon! 


Bonuksena Mian wieninleike – melko komia pläjäys! 


Vaikka 140-vuotias Suomalainen Klubi arvostaakin perinteitä monella tavalla, ei se ole nykypäivästä vieraantunut. Tästä esimerkkinä mm. Napue GT.

PS jos haluat kohdata palvelukulttuuria parhaimmillaan, käy Klubilla. Siellä jos missä tuntee olonsa asiakkaana arvostetuksi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s