Design by Villa Vallatån

”Hitsi kun mistään ei saa Meeplekorviksia, mä haluisin sellaset, kaikissa väreissä!”
-”Ei niitä oo vaikea tehdä, tehdään itse!”

Siitä se ajatus sitten lähtikin.

Kuukausi takaperin mieheni osti mulle tarvikkeet Meeple-korvisten tekemiseen. Niistä aloitettiin ja ennen kuin ensimmäiset olivat edes valmiit, oli kollega kiinnostunut ostamaan sellaiset. Pian isoveli kaipasi toisenlaisia pelinappulakorviksia. Ja minähän mieluusti tein.

Koska mieheni on ihanan pikkutarkka, ei koruja voinut antaa ulospäin ilman kunnollista taustapaperia, johon ne kiinnitetään toimitusta varten. Onneksi talollamme (Villa Vallatån) oli jo valmiiksi miehen suunnittelema logo, jonka jatkojalostus korukäyttöön tapahtui melko iisisti.

vv1
Ensimmäinen tekemämme pari meni ihanalle kollegalleni Liinalle.

Melko pian alkoi valmiiden komponenttien käyttäminen tuntua tylsältä, joten käytiin tyhjentämässä Yrjönkadun Sinelli Fimo-massoista ja niiden työstövälineistä. Nyt pakerretaan sitten koruja omaksi ja kavereidemme iloksi myös Fimosta – ja sekös vasta onkin hauskaa!

En ole itse kovin tarkka tai taiteellinen, mutta Fimon työstäminen on todella helppoa ja uusia ideoita syntyy kokoajan. Jotta hommat eivät loppuisi ihan heti kesken, tulee ideoita myös ihanilta kavereilta, jotka tukevat harrastustoimintaamme mitä kummallisimmilla tilauksillaan – tein alkuviikosta mm. viiriäisenmunat.

Monet ovat kyselleet, paljonko yhden parin päkertäminen maksaa meille. Tässä hieman hintatietoja:

  • Koukkuja 5 parin pussi maksaa n. 1,5 e
  • Koruruuveja saa 10 kpl n. eurolla
  • Pikkurinkulat, joita tarvitaan usein koukun ja ruuvin väliin maksavat n. euron / 20 kpl
  • Fimomassapaketit maksavat 2,5 – 5 e, riippuen massasta (original, professional, effect) – pakkauskoot ovat myös hieman eri kokoisia. Yhdestä paketista tekee parit kymmenet korvikset.
  • Fimon työstövälineet – näitä ei tarvita 😀 Mekin aloitettiin ruokaveitsellä ja hammastikuilla. Välineet eivät myöskään maksa paljoa.

Tässä hieman askartelun tuloksia 🙂

vv2vv3

vv4
Kaveri saa tilaamiensa kanojen ja lampaiden pariksi nappikorvikset

vv5vv6

Vaikka melkein kaikkea voi tehdä itsekin, tykkään ostaa koruja paljon kotimaisilta käsityöyrittäjiltä. Mun tämän hetken suosikki on RokRokInc – ”RokRokInc. is about DIY and upcycling design. Mix and match, get crazy, be fancy or have fun but always do it with a dash of rock attitude.”. Oon ostanut RokRokIncin koruja paljon nettikaupasta ja messuilta (Naisten Joulumessut muuten tulossa taas!) ja nyt tiistaina oltiin ystäväni Annin kanssa RokRokIncin pitämässä korupajassa Vallilan Stoorissa. Pajoja on vielä tiistaina 8.11. ja 15.11. ja sitten jäävät vuodeksi tauolle. Ilmoittautua voi RokRokIncin Facebookissa tai Instassa – suosittelen! Tässä omat tuotokseni viime pajasta (ennen ja jälkeen!)

rok1rok2

Materiaalina oli kirppislöydöt ja kierrätysnahka.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s