Kesäloma kotiseutumatkaillen

Kesäloma tuo erinomaisen mahdollisuuden uuden kotikaupungin helmien metsästämiseen. Koska nyt on KESÄ, tärkeintä on toki löytää uimarannat. 

Mäntsälän keskusta-alueella ei uimapaikkoja ole, mutta kymmenen kilometrin säteellä on jo muutama, hieman kauempana vielä paljon enemmän! 

Aloitimme tutustumisen Nummisten uimarannalta. Tämä ihana uimaranta on kosken läheisyydessä ja todella pittoreski paikka. Kunta tarjoaa jopa grillaajille polttopuut, aika ihanaa! Numminenhan on osa Mäntsälää ja matkaa tälle rannalle Mäntsälän keskustasta on n. 10 km. Vedenlaatu ainakin nyt kesällä 2016 oli saanut huippuarvostelut. Kosken läheisyys toki pitää veden virtaamassa ja siten puhtaampanakin!


Tänään kokeilimme Orimattilan Kalliojärveä. Upea, yhdeltä reunaltaan kallioinen hiekkapohjainen järvi. Hyvin ylläpidetty, löytyy pukukopit, vessat, hyppytorni ja jätskikiskakin! Mäntsälästä matkaa on reilut 30 km, mutta kannattaa lähteä retkimielellä ja nauttia matkanvarrella mm. hulmuavista viljapelloista. Reitiltä löytyy myös tuottajatori ja Orimattilan puolelta saa ostettua lähes kotitekoisia lihapiirakoitakin. 

Kalliojärvi on hyvin pidetty uimarantakokonaisuus, johon perheet tulivat selvästi viettämään pitkää päivää 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s