URHOollinen päivällinen

Olin eilen hyvin etuoikeutetussa asemassa, kun pääsin tutustumiskierrokselle ja upealle neljän ruokalajin illalliselle Jäänmurtaja Urholle.

Urho ei muutamaan vuoteen ole ollut murtamismatkoilla, mutta sitä pidetään jatkuvasti kunnossa ja lähtövalmiina, jos esim. käyttökalusto rikkoontuu tai tulee muita erityistarpeita.

Sesongin ulkopuolella Urholla järjestetään tilausravintolatyylillä tutustumiskierroksia ja illallisia.

Kierros aloitettiin kokoontumalla jäänmurtajien edustalla olevaan RIL-palkittuun kelluvaan toimistorakennukseen, joka jo itsessään oli elämys. Tästä jatkettiin sitten perämiehen johdolla alukselle, johon tutustuimme perusteellisesti alhaalta ylös. Alukselta löytyi mm. saunat, kuntosali ja uima-allas, joka täytetään merivedellä.

Oli hienoa nähdä, miten suomalainen käsityö kestää: Wärtsilän bygaama paatti on edelleen isoilta osin alkuperäisessä kokoonpanossaan, vuodelta 1975. Käyttöikää on kuulemma jäljellä vielä parikymmentä vuotta.

Tutustumiskierroksen jälkeen meitä odotti erinomainen neljän ruokalajin illallinen, jota emme nauttineet messissä, vaan edustustiloissa.

Alkuun saimme samettista sienikeittoa, väliruoaksi siikatartarin, pääruoaksi paahdettua saksanhirvifileetä ja tummaa puolukkakastiketta, jälkiruoaksi karpaloparfait.

Ruoat ylittivät odotuksemme ja palvelu pelasi mitä parhaiten. Anniskeluoikeuksia aluksella ei ole, joten vedestä poikkeavat juomat tuli viedä paikalle itse. Tämäkään ei menoa haitannut, koska asiasta informoitiin etukäteen hyvin ja viinisuosituksetkin annettiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s