How I wish I could take you with me now!

Take away -kahvit ja muut kylmät ja kuumat juomat tuntuvat olevan sukupolveni ja kaupunkilaisuuden symboli.
Aamulla saapuessani Helsinkiin (ja hakiessani smoothien, mukaan, tottakai) tykkään laskeskella ihmisen kahvikuppeja – pääosin R-kioskin, muutamilla Robert’s Coffeen. Niitä näkee, matkalla asemalta Kamppiin, useita kymmeniä. Tähän saldoon sitten lisäksi me kylmillä juomilla hulluttelijat.

Muistan, kun 2007 aloitin opiskelun Pasilan HAAGA-HELIAssa. Aikuisuuden ja oman varallisuuden symbolina oli jo tuolloin alakerran Amicasta napattu kahvikuppi. Ehdottomasti kannen kanssa (eihän tätä luontoa muuten saada tuhottua!).

Me kolmekymppiset hörpimme pääosin suodatinkahvia, teetä ja smoothieita – kymmenen vuotta nuorempiin katsottuna näkyy muovimukien kruununa kermavaahto- ja suklaakastikeläjät.

Ei tää väärin oo, onhan se nyt hauskaa olla aikuinen ja kaupunkilainen. Kertakäyttökulutus kunniaan (kai?).

Ei muuten näy Mäntsälän asemalla take away -mukeja. Muutama tumbleri, joo. Mutta ei se luonto niillä ainakaan tuhoudu – niitähän voi käyttää monesti!


PS Kuiten mattopostauksestani huomaa, olen valitettavan epävihreä. Kuitenkin jotkut omat tottumukset, kuten lattet ja smoothiet ja kapselikeitinkahvit saavat välillä sen pienen palan omaatuntoani, jota en ole vielä vaientanut, nalkuttamaan.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”How I wish I could take you with me now!

  1. Toi on kyl niin totta! Sukupolvemme ääni. Ja ennen kaikkea meitä nuorempien (tai no, lähinnä mua nuorempien, koska oon vanha). Aika karua.

    Vaikka onhan se hohdokasta, kävellä pitkin kaupunkia take away -muki kädessä. Tuntee itsensä jotenkin tärkeäksi, kiireiseksi, sellaiseksi, että on matkalla paikasta A paikkaan B ja tässä välissä ehdin hörppiä kahvia.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s