In the white room with black curtains near the station

Katso myös aikaisempi postaus Miltä Sinun työhuoneessasi näyttää?

Olen harvinaisen onnekas työpaikkani sijainnin suhteen. Kuljin töihin ensimmäiset 4 vuotta Keravalta ja nyt jatkossa Mäntsälästä. Työpaikka on Stadissa, mutta onnekseni just niin keskustassa, että kulkeminen ei haittaa yhtään.

Mä tykkään siitä, että on työmatka. Se pieni eikenenkäänmaa kodin ja työpaikan välillä. Päivittäinen juna-ajelu on mulle aikaa ravistella työt pois päästä ja siirtyä kotiajatteluun.

Nuorempana olin töissä n. 500 metrin päässä kotoa. Tämä johti itselläni siihen, että työpäivät venyivät helposti pari tuntia laskettua pidemmiksi, kun tiesi, että kotona on parin minuutin päästä jos niin haluaa.

Sain töissä paljon ihmetystä siitä, kuinka jaksan kulkea Mäntsälästä asti Stadiin jatkossa. Helposti. Työmatka kaikkineen (kotoa asemalle, junailu, asemalta töihin) kestää n. 50 minuuttia. Mäntsälästä saa nousta lähes tyhjään junaan, ottaa ikkunapaikan ja nukkua seinään nojaten. Tai kaivaa kirjan esiin ja olla aivan eri maailmassa reilun puolen tunnin junamatkan.

En myöskään tahtoisi asua skutsilla, jos mulla ei olisi syytä liikkua myös Stadissa päin. Tällä yhdistelmällä (työt Stadissa, koti landella) tuntuu, että saan best of both worlds. Asua rauhallisella omakotitaloalueella isossa talossa, omalla pihalla ja omassa rauhassa, mutta kuitenkin päivittäin olla Helsingin hälinän ja palveluiden päässä.

Työpaikalla Annankadulla minua odottaa joka aamu ihana työhuone ihanien kollegoiden kanssa jaettuna. Meillä on semiavokonttori, eli jaettuja huoneita. Meidän huoneessa meitä istuu 3: kaks juristia ja mää. Henki on hyvä, Radio Aalto saa pauhata ja yhteinen kapselikone on kiva lisä työpäiviin. Itse en kaipaisi enää omaa huonetta. Edellisessä työssä sellaiseen oli optio, mutta assarina tuntuu paljon järkevämmältä olla lähellä tiimiään, jotta on helposti käytettävissä myös ad hoc -asioihin.

Ihanaa ihanaa ihanaa!

image1image3

Mmmmitä? Tästähän meinas unohtua kappale. Laitetaanpa sellainenkin, kas näin:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s