It’s just a cigarette and it cannot be that bad!

Syksymmällä listasin syitä, joiden takia oli ilo päästä muuttamaan pois asunto-osakeyhtiömaailmasta.

Yksi itselleni vaikein käsitettävä on tupakkalakiin kaavailtavat muutokset niin, että asunto-osakeyhtiöillä olisi keinot parveketupakoinnin kieltämiseksi ja kenties sanktioimiseksi.

Don’t get me wrong: mä ymmärrän, että tupakointi ei kaikkia miellytä ja toisille (haju)haitat voivat käydä myös terveyden päälle (esim. astmaatikot ja atoopikot). Se puoli mitä mä en ymmärrä on se, että mitä kotonaan saa ja ei saa tehdä.

Tiedän, että asunto-osakeyhtiössä kukaan ei omista huoneistoaan (tai parvekettaan), vaan sen hallintaan oikeuttavat osakkeet ja että piha-alueetkin pääosin yhtiön hallinnassa ovat, ellei yhtiöjärjestys toisin määrää. Mulle kuitenkin koti on koti, mun oma pieni itsehallintoalue ja mulla alkaa keittää aika pahasti, jos Sirkkaliisa tulee ilmoittamaan, että tällä parvekkeella ei sitten enää tupakoida.

Tässähän päädytään siihen, että tupakoitsijat siirtyvät sisätilohin, koska sitä on hankalampaa valvoa – tämähän on sitten hyvä esim. lapsia ajatellen? No, onneksi: aivan sama mulle, mä oon omakotitaloasuja ja meidän kuisteilla pönöttää ”tupakointialue” -kyltit.

Niin, mähän en siis edes tupakoi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s