Driving in my car, listening to the music I like!

27-vuotias absolutisti ilman ajokorttia – what is this madness? Kohta 10 vuotta olen hokenut, että ”Kyllä mä joskus sen kortin ajan” – tekosyitä on kuitenkin ollut helppo löytää. Karsastus, rahatilanne, paniikkihäiriö ja mitä näitä nyt onkaan.

Syyskuussa kuitenkin rohkaistuin. Näin Keravan asemalla Autokoulu Symppiksen mainoksen B-kortin perusosasta hintaan 1390 euroa. Hinta tuntui edulliselta ja paketti järkevästi muotoillulta, joten tuumasta toimeen. Ilmoittauduin keskiviikkona ja aloitustunti olikin jo seuraavana maanantaina. Siitä seuraavat kuusi tiistai-iltaa vietinkin sitten tiiviisti pylly kiinni Keravan Symppiksen penkissä osallistumassa teoriatunteihin.

Parin teoriatunnin jälkeen olin valmis tarttumaan rattiin ensimmäistä kertaa. Symppis osoittautui ihanan joustavaksi autokouluksi, joten vaikka olin ilmoittautunut Keravalla ja päättänyt käydä teoriatunnit Keravalla, sain ajaa ajotunnit Helsingissä, mikä helpotti huomattavasti autokoulun ja työelämän yhteensovittamista.

Eräänä synkkänä syysaamuna löysin kuin löysinkin itseni Hakaniemen rannasta odottelemassa Symppiksen ihanaa opettajaa Timo Rimpiläistä. Kollegani Saana, joka myös ajoi kortin hieman kypsemmällä iällä, suositteli Timoa rauhallisuutensa ja muutenkin ihanan luonteensa vuoksi ja ekasta tunnista alkaen opin rakastamaan Timoa ja tyyliään. Autona oli viininpunainen Audi A3 Tdi Sedan.

Valitettavasti noin puolessavälissä autokouluani Timo joutui jäämään töistä poies. Symppis hoiti kyllä opettajanvaihdon erinomaisesti ja tunteja ei tämäntakia jäänyt väliin. Ensimmäisen tuuraavan tunnin hoiti ihana (ja komea) Kasper, jonka kanssa pääsin ensimäistä kertaa moottoritieajoon – vielä mukavasti niin, että mieheni oli kyydissä 😀 Tämän yhden motaritunnin jälkeen autokoulun loppuajaksi minut otti huomaansa Symppiksen toimitusjohtaja Teijo.

Teijon myötä auto vaihtui sedan-Audista katumaasturi-Volkswageniin, nimittäin Tiguaniin. Ajoasento, poljintenasettelu ja auton mittasuhteet vaihtuivat melko rajusti, mutta ei tässä eilisen teeren tyttöjä olla ja pian päädyinkin Herttoniemeen tekemään teoriakoetta.

Treenasin teoriakoetta useita kymmeniä kertoja, mutta kyllä tekeminen silti jännitti. Turhaan – teoriakoe meni nimittäin läpi neljällä virheellä (kun 10 olisi saanut olla!)

kortti2

Teoriakokeen jälkeen loput ajotunnit ajettiin Järvenpäässä, jonka olin valinnut inssini paikaksi. Uskon, että olisin selvinnyt inssistä Stadissakin, kun tunnit siellä pääosin ajelin, mutta miksi stressata turhaan, kun Järvenpäässä sai ajella rauhassa ja ilman rautatiekiskoja!

Tänään, n. 2 kk autokoulun ajoituksesta, oli pelätyn inssin aamu. Opettaja haki mut kotipihasta klo 07:00 ja ajelimme ensin yhden (viimeisen) ajotunnin ennen katsastusaseman pihaan pamahtamista. Kävin reippaana tyttönä sisällä maksamassa kokeen ja siirryin inssisedän kanssa kauhunsekaisin tuntein autoon. Inssisetä oli kyllä oikein mukava ja tunnelma alusta asti hyvä (onneksi näin!).

30 min pörräily meni nopeasti ohi ja pian jo parkkeerasinkin autoani uudestaan katsastusaseman pihaan (peruutin, ääks). Koko inssin ajan mietin klassista meneeläpieimeeläpimeneeseläpinoeisenyjumalauta mee läpi ja nyt olin tuomion edessä. Inssisetä kysyi minulta palautetta omasta ajostani ja osasin mainita muutaman tekemäni virheen (kerran liikennevaloissa vilkku ehti pois päältä ennen kääntymistäni ym.). Kuitenkin inssisetä sanoi, että rasti menee hyväksyttyyn ruutuun. Oma reaktioni oli toki klassinen ”EIKÄ!!!” johon inssi tokaisi, ettei hän nyt enää sitä viitsisi siirtääkään 😉

kortti1
Työkavereitakin piti hieman hemmotella kortinsaannin jälkeen!
kortti3
Kumppanini on suht suloinen kun tällaisen modatun kuppikakun mulle töihin toi!

Tässä (tiiviisti) tarina siitä, kuinka 27-vuotias Elsa-tyttönen sai ajokortin samana vuonna kuin monet itseään 10 vuotta nuoremmat!

PS Autokoulun hinta kiinnostaa useita, joten tässä listaus siitä, mitä B-kortin perusosa tuli minulle maksamaan (edessä vielä toki siis harjoitteluvaihe 250 e ja syventävä vaihe 500 e)

  • Perusosa 1390 e (sis. teoriat, ajotunnit ja autonkäytön ajokokeessa)
  • Lääkärintodistus 40 e
  • Oppikirja 40 e (kirja ei ollut pakollinen, matskut on ilmaiseksi netissä)
  • Teoriakoe 22 e
  • Inssi 59 e
  • Ajokortti (2 kpl, lyhytaikainen ja pitkäaikainen) 24 e
  • Liukasrata 95 e
  • Ajokorttilupa 60 e
  • Passikuva 19 e
  • Pimeäajo 112 e= 1861 euroa

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s