Elshey & Haideex went (added) sugar-free!

Iregretnothing

Päätin pari viikkoa sitten kokeilla, miltä elämä maistuisi ilman lisättyä sokeria. Ihana lapsuudenystäväni Haideex lähti kokeiluun ennakkoluulottomasti mukaan.

Olen kuullut paljon kavereiden ja tuttujen sokerittomista kokeiluista, mutta niistä monet ovat olleet täysin sokerittomia, joten kaikki hiilihydraatit, hedelmät ja vihanneksetkin, on jätetty pois.

Meidän pirtaan sopi paljon paremmin nimenomaan lisätyn sokerin pois jättäminen kokeilun ajaksi: tuntui suhteellisen helpolta, ainakin ajatuksen tasolla, skipata limpparit ja maustetut jugurtit.

Kokeilua on nyt takana reilut 2 viikkoa (kaksi viikonloppuakin, hei!) ja nyt jo tää tuntuu enemmän elämäntavalta kuin kokeilulta. On hauskaa syynätä tuoteselosteet ja tutkailla, mihin kaikkeen sokeria on (täysin turhaan!) läträtty mukaan.

Isoimmat yllätykset ovat olleet

  • Salaatinkastikkeet
  • Tomaattikastike (you know, niinku pizzaan)
  • Maustesekoitukset
  • Dippikastikejauheet
  • Valmiit leivät (Ärrältä ym).

Vaikeinta on ollut olla ilman Muumilimpparia – se kun on ollut pelastaja, jos kotiin ei pääse suoraan töistä ja nälkä alkaa puksuttaa. Se on kuitenkin helposti korvaantunut mm. ihanan Jungle Juice Barin Smoothiella, jotka pitävät nälkää älyttömän hyvin.

Positiivinen yllätys on ollut se, että tuoremehut todellakin ovat tuoremehuja, eli niihin ei ylimääräistä sokeria ole läträtty. Maustettuja jugurttejakaan ei ole ollut ikävä.

Valmisruoat saavat tällaisessa kokeilussa jäädä täysin, niistä ei sokerittomia versioita löytynyt kirveenkään kanssa. Myös dippikastikkeiden PÄÄainesosa näkyi olevan sokeri. Karua.

Ensimmäisen viikon viikonloppuna iski molemmilla tosi kova päänsärky, mutta internet osasi kertoa, että se on suhteellisen normaali oire näissä kokeiluissa.

Tämän lisättysokerilakon lisäksihän ollaan kotipuoliskon kanssa oltu karkkilakossakin jo reilu vuosi – tulevana viikonloppuna piti olla karkkilakon katkon aika, mutta saas nyt nähdä, miten käy – haluaako sitä katkaista?

Hauskaa muuten, että kun tällaiseen kokeiluun lähtee, niin samalla aika helposti sipsit vaihtuu vihanneksiin ja kirsikkatomaatit käy karkista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s