Niin me maisteltiin variksen verta ja teetä piipussa poltettiin…

…ja tehtiin asperiinipilsnericocktail ja sitten jammasi Wounded Knee!

Miljoonasateella on kappale ”Lapsuuden sankarille”. Tänään kappale saa Juri Gagarinin lennon sijaan olla omistettu isälleni, jonka avustuksella maailmani aukesi jo pikkutyttönä musiikille, josta ei ole näin aikuisenakaan ollut halua tai tarvetta päästää irti.

Isinmaidosta on listoilleni tarttunut The Smiths ja Morrissey, Love (..andmoreagain), Joan Baez (Diamonds and Rust), Emerson, Lake & Palmer (Knife-edge), Leevi and the Leavings ja monet, monet muut – tämä teksti on kuitenkin pyhitetty upealle Miljoonasateelle.

Ajelimme eilen isoveljen kanssa kotiin Jyväskylästä ja koetimme löytää kuuntelukonsensusta – Miljoonasadehan se oli. ”Paa Voipallo soimaan”. No minähän laitoin. Ja sitten jahdattiin huulipunamurhaajaa: kimpassa, kovaa ja nuotin vierestä.

Elämä on kurja lohko avaruuden laitamilla
Elämä on kissanhiekkaa arjen pesuvadissa

Miljoonasateessa minuun vetoaa Heikki Salon äänen ja tyylin lisäksi yhtyeen sävellysten dramaattisuus ja sanoitusten rohkeus, usein synkkyyskin. Lapsena varmaan se vetoavin puoli oli ylipäätään ”hyvät biisit” joita oli helppo laulaa mukana ^^

Lempikappaletta miettiessämme molemmat isoveljen kanssa päädyimme Merestä löytynyt -nimiseen viisuun. Lapsena en kyllä uskaltanut tätä yksin kuunnella, sanat on melko rankat ja tunnelma hyyyvin hyvin synkkä.

Minä olin ainoa eloonjäänyt ja minä olin mielipuoli.

Omiin suosikkeihini on aina kuulunut myös otsikossa lainattu ”Rokkibändi Wounded Knee

Sekä toki mestariteos ”Lelukaupan häät

Tänä yönä lelukaupan väellä on juhlat Helgan ja Rubenin rakkauden tähden
Vieterivilunki ja kraatariklovni toisilleen tiuskii ja huntua ompelee

Apua, missä vaiheessa on hyvä lopettaa tämä biisien listaaminen?

Muutamia helmiä vielä

 • Marraskuu
 • 506 ikkunaa
 • Sulka
 • Ikäväni Tallinnaan
 • Meitä jyrätään
 • Kasvukipuja
 • Olkinainen
 • Silmitön talvi
 • Uni vie
 • Tulitikku
 • Made in Hong Kong
 • Siskon luo San Diegoon

Lopetanpa tämän hehkutuksen vielä yhteen uskommattoman kauniiseen kappaleeseen. Se on ”Hymy ja kyynel”. Jos Miljoonasade ei ole Sinulle tuttu, helppo tapa aloittaa harrastus on yhtyeen 20-vuotisjuhlalevy ”Kasvukipuja 20 vuotta”.

Nyt elämälle ryyppy nostetaan, olkoon makeaa tai katkeraa. Kun näätte tähtitaivaan niin muistakaa – se kauas näkyy mikä kimaltaa.

PS Minulla ei ole mielipidettä Miljoonasateen We Want More -osallistumisesta, en kyseistä ohjelmaa katsonut.

PPS Miljoonasade on soittanut vedenalaisen ”Rocktopus” -konsertin kahdesti vuonna 1995 – how cool is that!

PPPS Miljoonasateen levyjen nimet on loistavia: mm. Hevonen ja Madonna, Poikapainia ja Digitaalidaameja sekä Stupido Groove! Hevonen ja Madonna -levyn kansi on yksi hienoimpia levynkansia ikinä.

260px-Hepomadonna

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Niin me maisteltiin variksen verta ja teetä piipussa poltettiin…

 1. Miljoonasade ❤ mun lemppari oli aina olkinainen. Ja oikeastaan sillä levyllä mikä isin hyllystä löyty, ei ollu huonoja biisejä 😀 tosin en kyllä enää muista albumin nimeä..

  Tykkää

 2. Ei lisättävää, paitsi Köyhät, Sinisen varjon kasvit, Poijan tie, Pitkä piikki ja Pakolaistaivas nyt on välttämättä lisättävä tuohon listaan. Tyhjentävä esitys muuten. Olisihan noita biisejä listattavaksi, paitsi kaikki ne Miljoonasateen biisit, joita ei ole mainittu. Mainitsit, ettet uskaltanut kuunnella pienenä Merestä löytynyt – kappaletta yksin. Sama juttu skidinä, vaikka biisistä pidin. Isän kanssa oli turvallista sitä kuunnella. Se oli jo silloin upea tarina – ja totuus – johon jäi koukkuun. Olkinainen oli muun muassa toinen, joka oli yksin kuunnellessa ihan pirun kuumottava lapsena. On kyllä ilo ja onni, että bändi opetettiin jo lapsena. Se on edelleen hyvin tärkeä bändi mahtavine lyrikoineen ja upeine äänimaalauksineen. Oli sisko mahtava automatka. Ja siitä kimmokkeena, on pakko nostaa pinnalle vielä toinen suomalainen nero joka on ollut lapsesta tähän päivään arkinen kumppani asioita puidessa, Ismo Alanko. Ja faijan levyhyllylöydöistä on listaan lisättävä ehdottomasti esimerkiksi The Jam (ja juonteena sitten mm. Joy Division); Emerson, Lake & Palmer; Mana Mana; Olavi Uusivirta ja taas, miljoona muuta, nämä nyt ekoina mieleen. No tää ei ole mun blogi, mutta tämän verran sanottavaa tähän hätään sait aikaan. Kiitos tekstistä, oli nautinto lukea.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s