Tsu tsu train, tsu tsu traiiiin!

Väärin kuullut laulunsanat: aina yhtä viihteellisiä. Internet on täynnä ”Once you see this, you cannot unsee this” -tyyppisiä meemejä ja vähän sama ajatus tuntuu pätevän väärin kuultuihin sanoituksiin – vaikka oikean muodon kuinka tarkistaisi, väärinkuultu on jo painunut mieleen.

Yksi hyyyvin usein ja monella eri tavalla väärinkuultu aloitus laulussa taitaa olla Madonnan La Isla Bonita: ”Last night a dreamt of sombrero / some Pedro”. Oikeastihan Madonna uneksii San Pedrosta.

Toinen (hieman tahallinen) väärinkuulema on Mew – 156: ”From my butt I can see your house”. Talo kuitenkin näkyy veneestä, ei pyllystä.

Joskus ongelmiensa kanssa ei ole yksin: oltiin kotipuoliskon kanssa molemmat aivan varmoja, että Waldeck laulaa ”All those souvinirs AIN’T my memories”, kun lyriikat tarkastettua ilmenikin, että kyseessä on ”..IN my memories”.

Mielestäni Radioheadin upeassa klasikossa Exit Music (For a Film) lauletaan ” There’s such a chill, such a chill” sijaan ”Tsu tsu train, tsu tsu train”.

Myös lastenlaulut aiheuttavat ongelmia: kaikki tietänevät, että kun Karhunpoika sairastaa, HÄNTÄÄ HELLII KÄÄRME! (Häntä hellikäämme on ihan lame). Sain kuitenkin kumppaniltani oppia, että myös Nalle Luppakorvan voi ymmärtää tai kuulla väärin: hän eli siinä käsityksessä, että ”Korvani nää slerputtaa” eikä suinkaan ymmärtänyt Nallen tamperelaisuutta: Korvani NÄÄS lerputtaa.

PS Miten sitten Travisin Closer? Mä piiiitkään luulin, että kertsin ”Lean on me now” osuus on jotain ranskaa, espanjaa tai vastaavaa 😀

(Aiheestahan on olemassa Antti Isokankaan kirjat ”Villejä rubiineja” ja ”Minä suojelen sinua taiteelta).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s