Sound City Studios

Rokkirakkauteni teinivuosista nykypäivään on isoilta osin Sound City Studiosin ja maagisen Neve 8078 -äänipöytänsä ansiota. Sound City oli erinomainen osoitus siitä, kuinka uusien yrittäjien joskus kannattaa tehdä rohkeita ja suuria investointeja.

Neil Young, Buckingham Nicks ja Fleetwood Mac, REO Speedwagon, Greatful Dead, Tom Petty and the Heartbreakers, Santana, RHCP, NIRVANA… The list goes on and on.

Tämä pieni Los Angelesissa sijainnut levystudio on ollut kotina maailman suurimmille rock-levyille ja Neve-pöydän soundit ovat tukeneet yli sataa kulta- ja platinalevyä. Artistilistasta voisi tulkita, että kyseessä oli valtava ja vakavarainen studio. No, tulkinta se on vääräkin tulkinta. Monet yhtyeet ja artistit palasivat studiolle aina vaan uudestaan studioon vahingossa syntyneen akustiikan, analogisen nauhoituksen ja Neve-äänipöydän vuoksi. Kuitenkaan studio ja omistajansa eivät kylpeneet rahassa.

”Producer Greg Fidelman recorded the sound of a bass drum from each of the big recording studios in the Los Angeles area, subsequently playing the sample for Metallica without divulging from which studio the sound had originated. Based upon this sample, the band chose Sound City Studios to record Death Magnetic” (Wikipedia)

Mikäli Sound Cityn historia kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti katsoa Dave Grohlin vuonna 2013 ilmoille pamauttama dokkari, Sound City. Grohl osti dokumentissa ja studion historiassa pääosassa olleen kustomoidun Neve-pöydän omaan studioonsa.

Parasta Sound Citystä tullutta mun mielestä on Nirvanan Nevermind.

Miten paljon tykkään Sound Cityn tuotannosta? No näin paljon:

soundcity

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s