You can’t get a cup of tea big enough or a book long enough to suit me. C.S. Lewis

Myönnän täysin avoimesti olevani sekakäyttäjä. Kotona oppi aamuteehen, mutta työelämä kasvatti myös satunnaiseksi kahvinjuojaksi. Ravintolassa tilaan usein jälkiruoan yhteydessä vihreän teen ja espresson ja saan vastata tarjoilijan hämmentyneeseen ”Ai siis sekaisinko?” -kysymykseen.

Koska teetä tulee kitattua litratolkulla, olen ainakin työkavereiden päässä profiloitunut vihreän teen juojaksi. Vaikka Nordqvistin Lady Green on ihana tee, kyllä mun kupinpohjaa eniten peittää Keisarin morsiammen lehdet.

Sen lisäksi, että juon milloin kahvia, milloin teetä, juon siis teetäkin aivan sekaisin – kupista löytyy maustettua ja maustamatonta, vihreää, valkoista, mustaa, rooibosta, hedelmä- ja yrttihaudukkeita, maitopohjaisia pitkiä juomia (Red Latte, Matcha Latte)… toki ei kaikkea kerralla 😉 Mulle kelpaa myös niin pussi- kuin irtoteekin, toki mieluummin irtoteetä juon.

Irtoteen juominen oli vuosia mulle tuskainen prosessi, etenkin töissä, kun teenhaudutuspussit on ikäviä ja valuttavat nestettä pöydälle ja useimmat irtoteelle tarkoitetut pallot ja muut suodattimet ovat tosi vaikeita puhdistaa. Elämänlaatuni paranikin huomattavasti kun Oslon lentokentällä näin eräässä kahvilassa käytettävän Magisson muovisia suodatusteekuppeja (The Magisso Tea Cup):

Lempikuppini pirteän vihreässä värissä
Lempikuppini pirteän vihreässä värissä

Kupin idea on yksinkertainen: kupin voi kallistaa kahteen eri asentoon: haudutus- ja juontiasentoon. Purut on helppo poistaa kupista: sihti puruineen nostetaan pois ja tadaa.

Oman vihreän kuppini ostin Stockalta, mutta jälleenmyyjiä on myös mm. Chez Marius ja Kokkiman. Magisson sivuilta huomasin, että uutuusvärit hempeilevät pastellisina.

Magissohan on kuuluisa kakkulapiostaan.

Kaikkeen löytyy aina sopiva kappale, teenjuontiin pätee mm. Depeche Moden I Just Can’t Get Enough

PS Kannattaa vierailla Tallinnan Depeche Mode -teemaisessa baarissa 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s