She’s Lost Control

Tiedän, että tällä hetkellä rakas Inkani miettii kummalista jomotusta päässään. Syynä on seuraava lauseeni: Mä en kummemmin pidä Joy Divisionista.

Sorry Inka, ymmärrän, että lause on niin vahva, että sain sulle varmasti etämigreenin aiheutettua, pahoitteluni tästä.

Tiedän, että Joy Divisionin pitäisi olla niitä klassikkobändejä, joista ei voi olla pitämättä: kulttimaineen saavuttanut, uraauurtanut, alunperin David Bowien biisin mukaan nimetty, kaunis, mutta masentunut, traagisen kuoleman kärsinyt mies, upea nimi… Bändin aate, historia ja ura (joskin lyhyeksi jäänyt) ovat toki hienoja asioita, mutta ongelmana itselläni on se, että koen musiikin liian ahdistavaksi ja synkäksi. Toisaalta, Curtis haki sanoituksissaan synkkyyttä, joten tunnelma on saavutettu onnistuneesti!

Koen itse myös, että Joy Division ei olisi saanut kulttimainettaan ilman Ian Curtisin itsemurhaa vuonna 1980 juuri ennen bändin Pohjois-Amerikan kiertueen alkua. Eiköhän tässä nähdä klassinen Nirvana-efekti: Alku oli jees joten olettama on, että jatko olisi ollut aina vaan parempaa.

Love Will Tear Us Apartista ei toki voi olla pitämättä ja Heart and Soulkin uppoaa, mutta siihen se mun kohdalla sitten jääkin.

Kuuntele toki bändin lyhyt tuotanto läpi ja muodosta oma mielipiteesi: onko kyse yhdestä maailman parhaimmista post punk / new wave -bändeistä vai onko Joy Divisionin musiikki masentuneen epileptikon ja muun bändin tuottamaa tekotaiteellista paskaa?

Valitettavan paljon tästä epätykkäämisestäni kaatuu kyllä Curtisin niskoille, koska loppuyhtyeen vuonna 1980 perustama synthpop-yhtye New Order on kepeämmällä otteellaan paljon enemmän mun juttu!

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”She’s Lost Control

  1. Voi Elsani, mä en tiedä, pääsenkö yli tästä 😀 No ei, oikeesti et oo ensimmäinen, joka on mulle sanonut tykkäävänsä enemmän New Orderista, ja mikäs siinä. 🙂 Ex-hevidiggarina muhun kyllä uppoaa tuo Curtisin synkistely, tosin vain kohtuullisina annoksina ja enimmäkseen syksyisin/talvisin (koska hei, mikäänhän ei piristä synkkinä vuodenaikoina paremmin kuin… synkkyys!)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s