Matcha päivässä pitää… no, ainakin ruohonmaun suussa!

Oon törmännyt Instagrammissa kokoajan vaan enemmän ”herkkuun” nimeltä matchalatte. Wikipedia kertoo matchasta seuraavaa: ”Matcha (抹茶, [mat.tɕa]) on japanilainen hienoksi jauhettu vihreä tee. Japanilainen teetaide keskittyy matcha-teen valmistukseen ja tarjoiluun.”

Kyseessä on siis maitopohjainen, väriltään vihreä juoma, joka… niin, joka mitä? Kaipa tällä jotain terveysvaikutteita on kun porukka pitkin ulkomaita tätä litkii kahvipohjaisen aamulatten sijaan.

Väri on todella kaunis ja makukin vähintäänkin kiinnostava. Jos joku asia voi maistua vihreältä niin matchatee sen tekee. Rakas ystäväni Inka kuvasi makua ruohoisaksi. Yhdyn Inkan analyysiin ilolla.

Mä en missään nimessä vihannut tätä juomaa ja hintakin oli ihan normaalin latten kanssa linjassa (Théhuone oli mun googlailuiden perusteella ainakin lähin, ellei jopa ainoa, tätä myyvä paikka ja hintaa herkulle tuli 4,20 e). Aion ehdottomasti hakea tällaisen toistekin. Jos ei muuta, niin ainakin nälkä lähti!

Juon töissä kahvini tästä ihanasta Starbucksin mukista - kaadoin siten siis matchalattenkin tähän. Juoman tosiaan hain Théhuoneesta.
Juon töissä kahvini tästä ihanasta Starbucksin mukista – kaadoin siten siis matchalattenkin tähän. Juoman tosiaan hain Théhuoneesta.

matcha2

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s