Arne Jacobsen – Design Letters

”Vuonna 1937 maailmankuulu tanskalainen arkkitehti Arne Jacobsen suunnitteli kupeissa nähtävän kirjasinmallin Århusin kaupungintaloa varten, missä se on yhä nähtävissä lukuisissa kylteissä ja opasteissa. Bauhausin tyylikaudesta inspiraationsa saanut kirjasinmalli näyttää edelleen raikkaalta ja tyylikkäältä. Tanskalainen Design Letters sai oikeudet herättää tämän ajattoman typografian uudelleen henkiin.”

Assistenttina tulee oltua todella tarkka fonteista – toiset miellyttää omaa silmää, toiset eivät. Toiset toimivat esityksissä, toiset painotuotteissa, kolmannet (COMIC SANS) eivät toimi missään yhteydessä.

Törmäsin Arne Jacobsenin suunnittelemiin kirjasimiin ensimmäistä kertaa Finnish Design Shopin saitilla, kun olin ostamassa Kartellin Componibiliä. Postikulut olivat ilmaiset yli 100 euron ostokseen ja pirun säilytyskaluste kustansi 99 euroa. Päätettiin sitten ostaa kotiin Arne Jacobsenin harmaa ruotsalainen Å, joka pönöttää kotona vieraskirjailmoitustaulun päällä.

Tänään seilasin Stockalla hankkimassa jos ja mitä ja tää E-purkki huus mun nimeä ja kovaa. Hankin sen siis, kun niin nätisti mua kutsui.

Mitä fonttia rakastat? Mitä vihaat?

EEEEElsheyy
EEEEElsheyy
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s