Mikä urheilu olisi kivaa?

Elsa seinällä

Jos haluaa hurahtaa ihanaan urheilulajiin, niin seinäkiipeilyä suosittelen täydestä sydämestäni! Mieheni sai kiipeilyn alkeiskurssin 30-vuotispäivälahjaksi ja koska kiipeilyssä on kiva olla kaveri, kustansi hän alkeiskurssin (n. 80 euroa) myös minulle. Paikaksi meillä valikoitui Tapanilassa sijaitseva Helsingin Kiipeilykeskus, koska se oli ensimmäinen kiipeilypaikka Helsingissä, jonka Google löysi!

Alkeiskurssilla keskityttiin pääosin varmistamiseen – itse kiipeämistä siinä ei niinkään opeteltu, vaikka seinälle 3 tunnin kurssin aikana noustiinkin monta kertaa. Kurssilla kyllä huomasi hyvin sen, että kun varmistaminen on kunnossa, on kiipeilykin kunnossa – tärkeintä kun on luottaa varmistajaansa ja uskaltaa pudota milloin vaan!

Helsingin Kiipeilykeskuksessa alkeiskurssiin sisältyy 2 vapaata kiipeilykertaa (S-etukortilla 4) – tämän jälkeen tulee tehdä varmistusnäyttö, jonka jälkeen kiipeillä saa sitten ihan vapaasti. Näytön jälkeen kiipeilemään voi tuoda myös kaverinsa, jota varmistusnäytön tehnyt saa itse varmistaa. Mikäli k.o. näyttöä ei ole tehty, tulee kiipeillä vain itsevarmistavilla vempeleillä.

Keskuksessa on 3 eri hallia ja lisäksi boulderointiseinä. Tähän asti kiipeilemään on aina mahtunut hyvin, vapaita seiniä on löytynyt aina! Seiniä on paljon, reittejä sitäkin enemmän!

Ensimmäiseen 10 kerran korttiin sisältyy vielä ilmaiset vuokravarusteet (kuten alkeiskurssiinkin), sen jälkeen kannattaa hankkia omat! Itse ostin kaikki varusteeni (valjaat, kengät, magnesiumia ja magnesium-pussin, varmistimen, tarvikeklipsin) Kiipeilykeskuksen kaupasta n. 170 euron hintaan – ei paha ollenkaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s