London calling? It actually called me already!

Lontoossa seikkailtiin keväällä (ke 8.5. – su 12.5.2013). Kyseessä oli tuttuun tapaamme Norwegianin / Travellinkin pakettimatka (lennot + hotelli). Matka oli 30-vuotispäivälahja minulta miehelleni, hintaa per pää tuli reilut 350 euroa – Norwegianilla kun matkan hintaa nostaa aina matkatavarat ja ennakkoon maksetut paikkaliput.

Lento saapui Lontoossa Gatwickin lentokentälle. Gatwickistä kovin helppo tapa keskustaan päin on ostaa ennakkoon Gatwick Express -junaliput netistä. Ennakkoon ostaminen on edullisempaa kuin paikan päältä ostaminen ja etenkin meno-paluu -lipuissa säästöä tulee jo kunnolla. Junamatka kesti n. 30 minuuttia ja pääteasemana oli London Victoria, josta pääsee metrolla melkein minne vaan! Lontoon metroverkosto on todella selkeä, sitä ei tarvitse pelätä. Metron suhteen suosittelen sijoittamaan muutaman euron Oyster Cardin panttiin, sillä kyseinen kortti on ehdottomasti helpoin tapa metroilla, DLRlla, busseilla, ratikoilla ym. kuljeskella. Pantin (3 £) saa takaisin kun kortin palauttaa myyntipisteeseen. Oyster Cardia myydään sadoissa paikoissa ympäri Lontoon, esim. lehtikioskeissa, kaupoissa ym. Matkojen hinnoittelusta löydät helposti tietoa täältä. 3-4 päivän vierailuun suositellaan n. 30 punnan panostusta.

null

Hotellimme oli Euro Lodge Clapham, joka yllättäen sijaitsi – Claphamissa. Clapham on todella siisti alue, jossa on 5 metroasemaa (Clapham High Street, Clapham Common, Clapham Junction, Clapham South, Clapham North). Oma hotellimme sijaitsi Clapham Southin vieressä. Euro Lodge Clapham oli – siedettä. Lontoon hintatasoon nähden hotelli oli edullinen ja ihan siistikin. Veikkaan, että kyseessä on alun perin ollut kaksi isoa omakotitaloa tai pientä kerrostaloa, joista on sitten myöhemmin tehty hotellit. Lontoon kostea ilmasto ja kokolattiamatto ovat valitettavasti omiaan antamaan nuhruisen vaikutelman. Omaa mielikuvaamme hotellista taisi pahentaa kuitenkin muutamat ongelmat paikan päällä: ensimmäistä huonettamme (maatasossa hotellin piharakennuksissa) ei saatu koskaan auki, vaikka kolme eri hotellin työntekijää yritti sitä avata. Saimme kyllä tunnin sisään uuden huoneen (johon pääsimme sisään), mutta huone oli maatasossa joten todella kostea ja lisäksi kahdella erillisellä sängyllä. Seuraavana päivänä saimme vaihtaa parisängylliseen huoneeseen, joka oli hotellin kolmannessa kerroksessa ja siten kuivempi (ja siistimmän oloinen). Huoneen ulko-ovessa oli kyllä reilu annos sormenjälkijauhetta – samaa kamaa löytyi myös hotellin ulko-ovesta ja infotiskin takana olleesta ovesta – murhamysteerit velloivat päässä! Tämä huone palveli mitä mainioimmin reissun ajan – joskin viimeisenä yönä jotkut juopot hullut päätyivät hakkaamaan oveamme nyrkeillä (arvatkaa monetko murhamysteerit SILLOIN olivat päässä…). Älkää antako kuvaukseni kuitenkaan hämätä – hinta-laatusuhteeltaan Euro Lodge Clapham oli oikeinkin OK. Hintaan sisältyi aamupala, joka tarkoitti muroja, mehuja, murukahvia ja paahtoleipää – kyllä niillä sai päivän käyntiin!

Ravintolan löytäminen tuntuu olevan meille joka maassa vaikeaa – näin myös Lontoossa. SOHOn alueelta löytyisi etnisiä ravintoloita vaikka millä mitalla, mutta ”they aren’t my cup of tea”. Pubeissa saa aivan loistavaa ruokaa, jos Rennie-paketti taskussa vaan on täynnä. Mm. Fish and Chips muodoistui ehdottomaksi herkuksi – joskin on vaikeaa ymmärtää englantilaisten himoa herneisiin ja etenkin hernemurskaan. Pubi jossa omat kala-annoksemme söimme kehuskeli omalla Spitfire-olueen tehdyllä taikinallaan – eikä syyttä. Makua ja rapeutta riitti, omnom.

English Breafast

English breakfastin hinta vaihteli valtavasti – jossain pubeissa se saattoi maksaa 12 puntaa, toisissa annoksia sai kaksi kymmenellä punnalla. Yksi mukava paikka nauttia englantilainen aamiainen oli Garfunkel’s – aamiaisesta sai monenlaisia versioita, mm. kasvisversion joka sopi minulle mitä mainioimmin, kun pekoni ja makkarat eivät oikein uppoa. Kyseessä on ketjupaikka, jonka kahviloita näkyi katukuvassa paljonkin.

Lontoossa, kuten myös Pariisissa, ilmaisen Wlan löytäminen oli melkein mahdotonta. Kannattaa siten varata hotelli, jossa wlan on!

Kun on makean nälkä, suosittelen lämpimästi Sainsbury’s kauppaa illalla klo 20 jälkeen – tällöin ”alelaputetaan” vanhaksi menevät tuotteet ja mm. juustokakkuja sai 89 pencellä, not baad, not baad at all 😉

Abbey Road

Oman reissuni kohokohta oli Abbey Roadin studion edessä piipahtaminen – ja se kuuluisa Zebra Crossing eli suojatie. On hienoa olla ylittänyt sama suojatie, jolla Beatlesien Abbey Road -levyn kansi on kuvattu!

Emirate Airlines

Piccadilly Circus

Portobello Market

Lisäksi suosittelen lämpimästi Emirate Airlinesia, metrolinjaston ilmassa kulkevaa gondolireittiä – mahtava tapa nähdä maisemia, hinta normaali Oyster Cardin matkaveloitus 🙂 Myös Piccadilly Circus kannattaa tsekata (ei tosin lauantai-iltana) ja Greenwich Parkissa kannattaa viettää tuntitolkulla vaikkapa piknikistä nauttien. Myöskään Portobello Marketia ja Notthing Hillin aluetta en suostuisi missaamaan. Kaikki kohteet ovat helposti metrolla saavutettavissa ja metroasemilla on hyvät opasteet suosittuihin kohteisiin.

Englantilainen olut yllätti meidät: uskoimme, että Lontoo olisi ollut bittereiden luvattu valtakunta, vaan toisin kävi: hanaoluet olivat melko mietoja maultaan ja todella matalahappoisia, hassua 😮 hinnat eivät oluen kohdalla kuitenkaan olleet turhan korkeat. Iltaisin pubit olivat katuja myöten täynnä, eli istumapaikka kannattaa varmistaa itselleen hyvissä ajoin.

London Eyen ja Shardin hinnat olivat niin korkealla, ettemme lähteneet maksamaan tai jonottamaan. Ihaninta Lontoonreissussa oli se, että kieltä ymmärsi kaikkialla – helpotti aika paljon reissaamista 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s