Alicante – or maybe Ali can?

Oletko koskaan kuullut Alicantesta? Niinpä, en ollut minäkään. Päädyttiin ostamaan joulun 2012 alla matkat Alicanteen, joka sijaitsee (oman tulkintani mukaan) koillis-Espanjassa, rannikolla. Johonkin piti Suomen kylmästä päästä pois ja itsenäisyyspäivän aika antoi sille hyvän mahdollisuuden. Reissussa oli tarkoitus olla ke 5.12.2013 – su 9.12.2012 (klassinen 4 yötä) mutta toisin kävi – päädyttiin hengaamaan Kööpenhaminaan vielä kaheksi yöksi (su-ti), koska lento peruuttiin. Norwegianin systeemi on sellainen, että jos lento perutaan, tulee jokaisen matkustajan itse varata uusi matka. Koska peruttuja lentoja oli useita ja kaikki lennot kovinkin täysiä, ei vapaata lentoa varatessamme löytynyt enää ennen tiistaita. Ensiksi iski hirveä paniikki, koska töihin oli tarkoitus palata maanantaina, mutta kun asian sai työpaikan kanssa sumplittua niin osasi Köpiksestäkin nauttia. Nyt kuitenkin ensin Alicanteen.

Norwegian lentää Alicanteen Suomesta Köpiksen kautta. Ostimme (taas kerran) Norwegianin ja Travellinkin lento + hotelli -yhdistelmän. Hintaa per pää tuli n. 350 euroa tästä neljän yön reissusta (lennot ja hotelli). Hotelliksi valitsimme hotelli Maya Alicanten. Syynä hotellin valintaan olivat ilmainen aamiainen ja wlan. Koska turistikausi ei ollut käynnissä, saimme huonetason ylennyksen ja ihanan huoneen hotellin kuudennesta kerroksesta. Isolta parvekkeeltamme näkyi suoraan Alicanten suurimpaan (ja varmaan ainoaan 😉 nähtävyyteen, Santa Barbaran linnoitukseen. Toisin kuin useimmat turistikohteet, oli kyseinen linnoitus pääsymaksuton. Linnoituksesta oli mahtavat näköalat Alicanten ylle ja alueella oli ihana käppäillä kaikessa rauhassa. Linnoitusalueella oli kaksi hyvin kohtuuhintaista kahvilaa, joten hellepäivänä raikastusta sai helposti.

Alicanten keskilämpötila joulukuussa on 12 paikkeilla. Toppatakkia ei kuitenkaan tarvita, nimittäin päivälämpötilat ainakin meidän reissumme aikana pyörivät 17 – 20 paikkeilla, joten pääosin pärjäsi t-paita päällä. Meri ei ollut uimalämpöinen (kahlata kyllä pystyi) ja hotellin uima-allas oli talven takia kiinni. Alicante on kuitenkin valtavan kaunis pikkukaupunki, jossa on ihana kävellä ympäriinsä – hiekkarannan hienojakoinen valkoinen hiekka houkuttelee ottamaan kengät pois viileämmälläkin kelillä! Vaikka talvella Alicante olikin ihana, suosittelen paikkaa rantalomalaisille ehdottomasti kesäaikaan – biitsiä riittää silmänkantamattomiin! Talvella paikka sopii rauhallista ”kaupunkilomaa” hakeville. Junalla pääsi helposti lähimpiin naapurikaupunkeihinkin.

Lentokentälle ja kentältä kuljettiin taksilla (n. 30 euroa / suunta Mayaan), vaikka julkisillakin olisi kai päässyt. Ainoa kerta kun itse käytimme julkisia oli, kun lähdimme junaseikkailuille. Hyppäsimme vähän vääränlaiseen junaan, joten päädyimme sukkuloimaan aika pitkän matkan – mikäs siinä, maisemat oli kauniita!

Alicantessa baareissa juomapuoli oli melko edullista ja ruoka lähes Suomen hinnoissa. Ruokakaupat olivat selvästi Suomea halvempia 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s