Miten Pariisin lentokentältä (ORLY) pääsee keskustaan?

Koska kesälomalla pitää reissata mieluusti jokainen lomapäivä, päädyttiin ottamaan Norwegian / Travellink -pakettimatka Pariisiin. Reissussa oltiin 22. – 26.7.2013.

Odotukset eivät olleet kovin korkealla, sillä muilta kuultu palaute tylyistä ranskalaisista ym. oli rakentanut jo tietynlaista kuvaa kyseisestä metropolista.

Olimme selvitelleet etukäteen edullista tapaa matkustaa pois Orlyn lentokentältä. Kentällä kuitenkin hämmennys oli suuri, kun bussilaitureita oli kymmenkunta ja Orlyval -juna ei vaikuttanut julkisen liikenteen välineeltä.

Lentokentän turisti-infon poika puhui ihan siedettävää englantia ja osasi myydä meille viiden päivän ja viiden vyöhykkeen turistimatkaliput (Paris Visite). Kyseessä on piiienenpieni pahviläpyskä, joka tulee luottokortin kokoisessa mustassa pahvikotelossa.

Paris Visite

Ensimmäinen ajatus pahviläpyskän käteen saadessaan on ”miten hitossa tää kestää mulla 5 päivää”, mutta nou hätä – jos lippu vaurioituu, voi metroaseman infopisteestä pyytää itselleen veloituksetta uuden.

Jos lentokentiltä (Charles De Gaulle tai Orly) tahtoo julkisilla kulkuneuvoilla keskustaan, kannattaa ostaa jo lentokentältä tämä viiden vyöhykkeen lippu, joka kattaa koko Pariisin alueen kaikki julkiset kulkuneuvot. Lippu maksoi n. 57 euroa, eli hintaa kulkemiselle tulee reilu kymppi päivässä. Kertalippu oli 1,90 euroa.  Metroasemien portit päästävät läpi kun kyseisen lipun syöttää portin laitteen toiseen päähän ja ottaa toisesta päästä ulos. Metroasemilla tulee huomata, että samalla asemalla itsensä voi leimata vain 8 minuutin välein, eli portista ei kannata mennä sisään ja ulos huvin vuoksi tai voi päätyä kävelemään.

Pariisissa on sitten heinäkuussa HELLE! Päivät olivat kolmenkymmenen komeammalla puolella ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta aikas suoraan. Suosittelen siis lämpimästi päähinettä ja vesipulloja!

Hellepäivää voi toki viettää myös Aquaboulevardissa, joka löytyy kahdeksannen metrolinjan pääteasemalta (Balard). Lippu näin kesäaikaan kustansi 28 euroa ja oli joka euron väärtti! Puistossa on mm. 8 toinen toistaan hurjempaa vesiliukumäkeä, 36 radan minigolf (5 euroa / pää), kahviloita, ravintoloita, aaltokone ja kaikkea muuta hauskaa. Positiivinen yllätys oli, että ranskalaiset ja nuggetit ison limun kanssa sai alle 8 eurolla – Suomessa moinen hinta ei vesipuistossa onnistuisi. AquaBoulevard on muuten Euroopan suurin vesipuisto!

Muutamia perusjuttuja: Pariisissa ruoka on halpaa (kolmen ruokalajin ateria useimmissa ravintoloissa alle 20 euroa), kaikki syö jälkiruokia, ravintoloissa kaljat on pieniä ja kalliita (4 euroa / 2,5 dl), kaupassa viini on halpaa (alkaen 1 e / pullo). Piknikit ovat yleisiä ja reissaajan kannattaakin kulkea aina korkkiruuvi taskussa! Suosittuja piknik-paikkoja näkyivät olevan ainakin Luxembourgin ja Louvren puistot sekä ihana Canal Saint Martin! Kannattaa ehdottomasti varmistaa, että hotellihuoneessa on ilmastointi (meillä ei ollut, vaikkakin kymmenennessä kaupunginosassa sijaitseva Kyriad X Canal Saint Martin oli muuten aivan ihana ja edullinen hotelli. Vesissä on eroja: Mm. Volvic ja Volcania olivat tosi hyviä vesiä, Evian taas ei meille maistunut.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s